• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Animo houdt morgen een grote Fundraise Party. Het doel is om geld inzamelen voor een eigen turnhal en/of voor nieuwe materialen. Animo geeft gym- en turnlessen aan zo’n 220 kinderen en jongeren en er staan ruim 120 mensen op de wachtlijst door ruimtegebrek.

Heel concreet is Animo bezig een volwaardige gym- en turnhal te realiseren. Dit om de kwaliteit van de lessen te verbeteren en om alle mensen van de wachtlijst te kunnen plaatsen op de lessen. “Wij hebben al voldoende materialen voor zo’n hal. Een deel daarvan zijn toestellen die we nu niet kunnen gebruiken omdat de gymzalen daar niet op ingericht zijn. In een eigen hal kunnen we die wel gaan gebruiken”, zegt Esther van der Gulik van Animo.

Materialen
Een voorbeeld is de rekstok; het toestel waar Epke Zonderland op de Olympische Spelen goud veroverde. “Zo’n ‘spanrek’ is al in ons bezit, maar kunnen we niet gebruiken. Terwijl we genoeg talenten hebben die hier erg op zitten te wachten. Het zijn ook toestellen voor peuters en kleuters, die bij ons meer gymnastiek doen; een brede motorische scholing”, aldus Van der Gullik.

Sponsorgym
De deelnemers gaan morgen een sponsorgym doen; een variant op de sponsorloop. Ze hebben geld ingezameld voor elke koprol, radslag, zwaai, sprong en balanceerbaan die ze volbrengen. De peuters en kleuters krijgen per onderdeel een halve minuut de tijd, de turners een hele minuut.

Demonstraties
Daarnaast zullen alle groepen een demonstratie laten zien. Er is een kinderprogramma met bouncer, schminken, drummen en meer. Dit is voor alle kinderen toegankelijk, dus ook broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. “We vragen een kleine bijdrage die ‘in de pot’ van de fundraise gaat. Voor de inwendige mens is er een barbecue en bar. Animo verkoopt morgen ook turnpakjes, singlets, broekjes en turnschoentjes.”

Vrij
De Fundraise Party is vrij toegankelijk. Wie eens een indruk wil krijgen van Animo is van harte welkom. De Fundraise Party wordt van 14.00 tot 18.00 uur gehouden in en rond de gymzaal van de Amador Nita (voorheen Scholengemeenschap Parera), Nieuwe Pareraweg z/n. Voor meer info over Animo check de website.

www.versgeperst.com