• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Wijnand Stomp is gisteravond tijdens Wereldverteldag verkozen tot nieuwe verteller van het jaar. Hij geldt als een van de beste theatrale vertellers van Nederland. Wijnand werd bekend met zijn vele Anansi voorstellingen waarin hij zijn Antilliaanse wortels alle ruimte geeft.

Daarnaast geeft hij talloze workshops en masterclasses en leidt hij nieuwe vertellers op. Zijn tomeloze energie, ervaring en vertelplezier van de afgelopen 25 jaar worden alom geprezen. Uit een groep van vijf genomineerden werd Stomp door zijn collega’s verkozen tot nieuwe verteller van het jaar.

Ambassadeur
De landelijke Stichting Vertellen heeft deze eretitel in 2010 in het leven geroepen om iemand te eren vanwege diens verdiensten voor het verhalen vertellen. Aan deze eretitel is een opdracht verbonden: een jaar lang optreden als ambassadeur van het vertellen, bij allerlei gelegenheden present zijn om het vertellen in Nederland onder de aandacht te brengen.

Jonge Verteller van het Jaar

Tijdens Wereldverteldag werd ook de Jonge Verteller van het Jaar uitgeroepen: Marieke van Bolderen. In een spannende wedstrijd op de Zwolse Verhalenboot met acht jonge, getalenteerde vertellers (tussen de 17 en 35 jaar) wist zij de jury te overtuigen met ‘een dijk van een verhaal’. Ook roemde de jury haar goede verhaalstructuur en heldere dialogen, evenals haar sterke mimiek. De Jonge Verteller van het Jaar – een initiatief van De Vertelacademie, De Verhalenboot, Waterval Internationaal Vertelfestival en Stichting Vertellen – zal gecoacht worden door de Verteller van het Jaar en daarnaast ingezet worden bij allerlei promotionele activiteiten.

www.versgeperst.com