• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Curaçao North Sea Jazz heeft voor dit jaar al een reeks interessante namen bekendgemaakt. Vandaag maakt de organisatie bekend dat niet minder dan jazzicoon Sonny Rollins aan de lijst is toegevoegd. Rollins is de grootste tenorsaxofonist van het Bop (muziekstijl in de jazz) tijdperk.

Maar daar blijft het zeker niet bij. De Malinese zangeres Oumou Sangaré heeft vanuit Afrika bevestigd dat zij eind augustus in graag komt optreden in het World Trade Center. Sangaré staat bekend om haar muziek met een maatschappelijke kritische ondertoon. Wie dacht dat dit de laatste bekendmaking van de organisatie is, heeft het mis.

Kris Berry & Mud Morganfield
De Curaçaose zangerers Kris Berry ontdekte al op jonge leeftijd muziek, Patsy Cline en Nina Simone waren haar grote voorbeelden. Met haar sprankelende mix van Caribische klanken, smeuïge country en swingende rhythm & blues komt zij naar het festival. Ook Mud Morganfield is van de partij. Niet voor niets wordt Larry ‘Mud’ Morganfield ‘Muddy Waters Jr.’ genoemd: hij is de oudste zoon van de legendarische Father of Chicago Blues. Hij lijkt ook nog eens op hem, zowel qua uiterlijk als stem.

Sabrina Starke & Kizzy
Aan de lijst zijn ook singer-songwriter Sabrina Starke en de Nederlandse zangeres, actrice en presentatrice Kizzy, ook bekend als Kizzy McHugh, toegevoegd. Starke bracht in 2008 haar album Yellow Brick Road uit en werd opgepikt door Blue Note/EMI. Ze stond maar liefst 52 weken onafgebroken in de albumlijst en werd bekroond met platina. Bovendien ontving Sabrina een Edison Pop Award. Kizzy groeide op in Curaçao. Haar doorbraak kwam in 1996, toen ze meedeed aan het Nationaal Songfestival en voor Curaçao aan het Caribisch Songfestival, waar ze derde werd.

José James
Zanger José James heeft een optreden bij Brakkeput Mei Mei bevestigd. De veelzijdige zanger brak in 2008 door met zijn album The Dreamer. De recensies waren jubelend en na een aantal cluboptredens stond hij dat jaar meteen al op North Sea Jazz Rotterdam. Net zoveel opzien baarde in 2010 de cd For All We Know. Het blad Downbeat riep hem in 2011 uit als ‘Rising Star Best Male Vocalist’

Nog meer nieuws
De organisatie van het CSNJ maakt binnenkort de slotacts van vrijdag 30 augustus en zaterdag 31 augustus bekend. Van de organisatie heeft het publiek ook nog twee grote namen te goed. Een heel klein tipje van de sluier die het CSNJ nog meegeeft is een grootheid uit de gospel die op het punt staat akkoord te geven. Dit optreden moet dan op het Brionplein plaatsvinden.

Vier podia
De opzet van het festival is dit jaar aangepast. Op het festival wordt gebruikgemaakt van vier podia. Naast de vertrouwde Sam Cooke, Sir Duke en Celia stage, komt er nog een kleiner podium bij met de naam Etta James. Het extra podium komt op de plaatst te staan waar de eerste twee edities het Sir Duke stage stond.

Tickets
Kaarten voor het festival zijn nu al te reserveren via 522-JAZZ en kosten 205 dollar. De officiële kaartverkoop begint 8 april, meer informatie hierover volgt binnenkort.

www.versgeperst.com