• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In het kader van de 30ste editie van de ART IN AVILA wacht Curaçao weer een week vol muzikaal talent. Het ‘Avila Chamber Music Extravaganza’ maakt dan zijn opwachting met gastmusici uit New York, de McDermott Trio met de altviolist Paul Neubauer als artistiek leider en de pianist Jon Kimura (‘Jackie’) Parker.

Zaterdag worden muziekliefhebbers opgewarmd met een concert dat plaatsvindt in de receptiezaal van het paleis van de Gouverneur bij Fort Amsterdam. Er staat een gevarieerd programma op de planning gepland met pianosolo’s en duo’s voor diverse instrumenten. Het concert wordt afgesloten met een muziekstuk van Haydn’s: ‘Gypsy Trio’ uit 1795. Na afloopt is er een receptie in de forttuinen. Het concert begint om 17.00 uur waarbij waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede de eregast is.

Koffieconcert
Zondagochtend kan het publiek bijkomen van de vorige avond tijdens een koffieconcert in La Belle Alliance. Gedurende het concert worden alle artiesten beurtelings aan het werk gezet in het programma ‘Schumann x 6’. Dit geheel aan Schumann gewijde programma begint met een pianosolo van Parker, ‘Traumerei, Arabeske’ en eindigend met het ‘Kwartet Opus 47’. Toegangskaartjes kosten 50 gulden en zijn verkrijgbaar aan de balie van het Avila Hotel. Kinderen tot zestien jaar en studenten betalen 15 gulden.


Paul Neubauer en Jon Kimura (‘Jackie’) Parker
Foto rechtsboven, Kerry McDermott

www.versgeperst.com