• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Steven Martina (Economische Ontwikkeling) heeft het startsein gegeven voor Operation Siman Santu (Heilige Week). De operatie is een grootscheepse schoonmaakactie om de hygiëne en veiligheid van de stranden te verbeteren. De actie is onderdeel van de Dushi Hende-campagne.

Diverse veiligheidsinstanties, bewakingsbedrijven en overheidsinstellingen zijn betrokken bij de operatie die tussen 28 maart en 1 april plaatsvindt. Het succes van de actie staat of valt met de medewerking van de strandgangers zelf. Onder het motto ‘Bin ku bo saku, bai ku bo sushi’ (Kom met je zak, ga weg met je afval) worden zij aangespoord hun troep op te ruimen en mee te nemen. Op 27 maart, 30 maart en 1 april wordt het afval opgehaald.

Veiligheid
Een ander aspect van de Siman Santu is de veiligheid. Het Curaçao Tourist Board (CTB) laat op dit moment veiligheidsbordjes maken die bezoekers moeten wijzen op mogelijke gevaren. Strandgasten worden bijvoorbeeld gewaarschuwd om op bepaalde plekken niet te duiken. Ook worden bezoekers erop attent gemaakt als een strand niet beveiligd wordt.

2 reacties op “Startschot voor Operation Siman Santu”

  1. Een openingsschot voor de heilige week? Er wordt al genoeg geschoten op t eiland. Stel voor volgend jaar te openen met gebed…

  2. Dat vind ik een hele goeie actie om de stranden en alle andere natuur gebieden schoon te houden. Als ik daar weer zou wonen, I wish I could, zou ik een volunteer group oprichten en op zijn minst drie keer per week naar stranden en natuur gebieden gaan om litter op te ruimen.
    Als een gepensioneerde, gezonde senior, zou ik dat best willen organiseren. Maar helaas kan ik mij dit financieel niet veroorloven om daar en hier te wonen. Curacao was en is en blijft altijd mijn meest geliefde plaats om de rest van mijn leven door te brengen. Ben er opgegroeit…:-)