• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Zomerfestival Kwakoe wordt omgedoopt tot Kwaku. Dat heeft organisator Ivette Forster laten weten aan de tv-zender AT5. Op de nieuwe website van het festival staat ook de naam Kwaku. Eerder werd ook bekend dat de organisatie van het festijn in Amsterdam Zuidoost dit jaar entree gaat vragen.

Dat entreegeld bedraagt 2,50 euro per persoon, zo staat op de website. Op het festivalterrein komen ruim honderd kramen te staan. De organisatie van het Zomerfestival, zoals het feest officieel heet, is dit jaar in handen van De Vries Producties en 529 Media Producties. Sinds 2009 organiseren De Vries Producties en 529 Media Producties ook al het Keti Koti Festival in het Amsterdamse Oosterpark.

Financiële problemen
Het festival, dat ooit ontstond als een door de Surinaamse gemeenschap georganiseerd voetbaltoernooi, kampte de afgelopen jaren met financiële problemen. In 2011 ging Kwakoe daardoor niet door. Vorig jaar vond het festival onder de nieuwe naam Zomerfestival wel plaats, al dreigde een betalingsconflict tussen organisatoren en verhuurders nog roet in het eten te gooien. Dat conflict kon echter tijdig worden opgelost. Het festival vindt van 13 juli tot en met 4 augustus plaats in het Bijlmerpark.

© Novum

1 reactie op “Kwakoe heet voortaan Kwaku”

  1. Als deze “zeer belangrijke” naamsverandering nu de inleiding is van het uitbannen van mismagement en alle side-effects die daarmee te maken hebben, kunnen wij echt een keer zeggen “nos mes por”, but I’am not going to hold my breath.