• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voor de Zoektocht naar de Kroonappels kan vanaf morgenochtend gestemd worden op de mooiste sociale organisaties en initiatieven binnen het Koninkrijk. In totaal meldden 3914 organisaties zich aan waaronder ook stichting Danzarte en reddingsorganisatie CITRO.

 
Voor de stichtingen komt het er nu op aan. Zonder voldoende stemmen gaan zij namelijk niet door naar de volgende ronde en maken dus geen kans meer op de eervolle betiteling ‘Oranje Fonds Kroonappel’ en de bijbehorende geldprijs van 50.000 euro. Daarnaast krijgt de winnaar een bronzen beeldje dat wordt uitgereikt door de nieuwe koning en koningin, tevens het beschermpaar van het Oranje Fonds. Stemmen kan tot aankomende zondag 15.00 uur (Nederlandse tijd) via de stemwebsite. Woensdag worden de winnaars bekendgemaakt.

CITRO
Sinds 1976 zetten vrijwilligers van de reddingsorganisatie CITRO zich in voor mensen die in nood verkeren in de wateren rondom Curaçao. CITRO is 24/7 actief en voert jaarlijks gemiddeld tussen de 40 en 70 reddingsacties uit. Dit zijn operaties als evacuaties op olietankers, het redden van drenkelingen tot een zwemmer of vissersboot uit de brand helpen. CITRO dingt mee naar de winst in de categorie Helpende Hand.

Danzarte
In de categorie jeugd doet stichting Danzarte mee met het initiatief Circustheater Danzarte. De stichting zet zich in voor de vorming van kinderen uit alle lagen van de bevolking en alle buurten op het eiland. Dit doen zij door op speelse en informatieve wijze de jeugd kennis te laten maken met de kunsten theater, dans en acrobatiek. Hun filosofie is dan ook dat kunst mensen verheft tot grote hoogtes. Inmiddels studeren al vier van hun leerlingen verder in het buitenland, waaronder één bij het bekende Cirque du Soleil in Montreal.

Buurt
De derde categorie is de categorie Buurt. Vanuit Curaçao hebben dertien buurtorganisaties en -stichtingen zich aangemeld. Kijk voor alle deelnemers binnen deze categorie op de website van de Kroonappels.

Kroonappels
Het Oranje Fonds reikt jaarlijks de Appeltjes van Oranje uit en bekroond daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging van Kroonprins Willem-Alexander, organiseert het Oranje Fonds een speciale editie: de zoektocht naar de Kroonappels. De drie uiteindelijk winnende organisaties krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk 50.000 euro en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin. De volledige lijst van aanmeldingen is te vinden op de website van de actie waar ook gestemd worden.

5 reacties op “Stemmen voor Kroonappels-zoektocht start morgen”

  1. Citro staat altijd klaar voor reddingswerk op zee ongeacht wie of wat. Ook bij een of ander calamiteit situatie.

  2. heeft de stichting van Jacinta Constancia zich ook aangemeld?

  3. Apart dat een nieuws site 2 voorkeuren geeft in het nieuwsbericht. Ik draag citro ook een warm hart toe, maar er hebben zich heel veel kandidaten voor Curacao gemeld.. just my 2 cents…

  4. denhaagbuurt sbs generatietournooi

  5. En u kunt allen stemmen op Adventure Camp Curacao. Begeleidende vakantiekampen voor ADHD- en moeilijk opvoedbare kinderen en hun ouders. Bekijk de website www.adventurecampcuracao.com