• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een eiland met honderden kleuren, geuren en mensen met ieder hun eigen ‘way of life’. Regelmatig brengt Versgeperst.com iets of iemand onder de aandacht. Dit keer praten we met Andres Casimiri, die als gepensioneerde terugkeerde naar Curaçao en een ambitieus project startte: GreenTown.

Casimiri kon niet blijven stilzitten nadat hij naar 25 jaar terugkwam naar zijn eiland. De zakenman, die opgroeide naast Raffinaderij Isla, besloot het plan dat al jaren door zijn hoofd speelde in werkelijkheid om te zetten. Casimiri richtte Fundashon GreenTown op met de bedoeling om een groene stad te bouwen op de plek waar nu de raffinaderij staat.

Yu di Kòrsou

Het plan bleef niet bij een schets en is ondertussen gedetailleerd ontwerp van een groene stad met een entertainment centrum, haven, marine, theater, vrije zone en vissersdorp. Volgens initiatiefnemers Casimiri, Sven Rusticus en Alaric Smeets zal GreenTown 15.000 banen creëren, het inkomen van de regering verdubbelen en een woonplek bieden aan 10.000 gezinnen. Terwijl GreenTown al enkele jaren werkt aan de realisatie van de stad op Curaçao, heeft Casimiri al een aanbod gehad van Aruba en Antiqua om daar een GreenTown te bouwen. Casimiri wil er niets van weten; “ik ben yu di Kòrsou. GreenTown is voor Curaçao gemaakt.”

Andres Casimiri praat over het ontstaan van GreenTown en zijn vertrouwen dat zijn groene stad werkelijkheid wordt:

Voor meer informatie bekijk de website van GreenTown.

7 reacties op “Vers@ Andres Casimiri”

  1. @ingcur.

    precies en duidelijk verwoord.

  2. Als je naar onze parlementariers luisterd op direct, merk je al snel wat een herkouwende groep dinosauiers dit zijn. Denken dat als je een nietszeggende zin uitspreekt en harde klemtonen zet op willekeurige woorden dat het dan geen onzin is…
    Met de club van 22 die nu in het parlement zitten, kun je geen radicaal vooruitstrevende maatregelen verwachten… We kunnen alleen maar hopen dat ze minder graaien dan de vorige ploeg.

    – wanneer realiseren onze mensen zich dat de rafinaderij stervende is?
    – wanneer realiseren onze mensen dat je beter geplanned uit kan faseren dan paniek voetbal te spelen in de laatste minuten.

    Die rafinaderij is een lelijk litteken op de ziel van mijn eiland. Verwezelijk een alternatief voor de locale mensen die er afhankelijk van zijn en korre ku ne!

  3. De overheid heeft geen geld om nieuwe proyecten en onderwijs te financieren omdat onze overheid tot de nek aan toe zit met schade-claims van slimme witte boorden!
    Zo ging het vroeger en zo gaat het anno 2013 nog steeds.
    Dit soort schade-claims ontwrichten onze economie.
    Er worden bedragen toegekend die wij als piepklein eilandje niet kunnen geven aan mensen die al in weelde leven, met luxe villa’s, dure auto’s jachten en weet ik veel nog meer.

    Hoop echt dat Nederland hier wat aan doet. Dus aan dit systeem van zelfverrijking over der ruggen van de bevolking die niks heeft.

    O, en niet te vergeten domme politici die in zee gaan met proyecten van miljoenen die ineens ”stranden”… Carla Omayra etc. 20 miljoen zomaar WEG, foetsie!

    Bah!

  4. heel goed plan.!!!!!!!!!!!
    jammer dat de overheid op Curacao geen visie heeft voor dit prachtige plan.
    Geld? er moeten toch investeerders genoeg te vinden zijn, om op deze gouden plek, waar de vierkante meter prijs zeer hoog moet zijn, te willen investeren.

    Grond schoonmaak:
    ik heb begrepen dat het tegenwoordig niet zo heel moeilijk en kostbaar meer is om dit te verwezenlijken.
    de natuurlijke zee en bacterien doen de rest wel schoonmaken.
    goed dat deze meneer Casimiri zo vasthoudend is..
    ga AUB door er zullen bedrijven en personen komen om hier te investeren.
    dat levert inderdaad duizenden banen op.
    En zal Curacao op de kaart zetten!!!

  5. De bodem van dat terrein zal eerst grondig gesaneerd moeten worden. Wie gaat dat betalen? En waar laat men het vervuilde grond? Wat heb je aan een tuin die met gevaarlijke stoffen vervuild is en waar je niet uit van mag eten?

  6. Natuurlijk heeft Casimiri gelijk. Maak maar eens een statistiek van uit Curacao afkomstige , bij de Isla werkzame personen , over de afgelopen vijftien jaar. Die eindigt over enkele jaren regelrecht in het putje. Jammer voor de vakbonden, maar het is niet anders. Het idee dat olieindustrie nog een toekomst heeft ,is al lang verlaten.
    Kijk alleen maar naar de soort auto’s die nu worden gebouwd en de steeds hogere eisen die aan uitstoot worden gesteld.
    Tegenover het wegvallen van de huur door PdVSA, staat schonere lucht en meer natuur en een nieuw elan van zaken doen.
    Die nieuwe opzet gaat economisch meer opleveren dan het verhuren van walmende en roetende hopen schroot, die zogenaamd de welvaart van Curaçao bepalen, maar die in feite een gevaar vormen. Hoe komt het toch dat goede ideeën het zo moeilijk hebben in Curaçao. Het Curaçao North Sea Jazz Festival, is zo’n voorbeeld van een geslaagd particulier initiatief, wat eerst drie jaar zijn eigen gelijk moest bewijzen en wat nu onderhand door velen als publiek eigendom wordt gezien. That’s the spirit. ! Het plan van Green Town laat de geest van Curacao onaangetast en voegt daar nieuwe, waardevolle elementen aan toe. Een prima manier om alle vertrokken Yu’di Korsow, terug naar het eiland te krijgen.

  7. Zolang iemand gebruik maakt van petroleum heeft hij geen grondslag om over de raffinaderij te klagen. Tot mij weten zijn dat alleen de indianen die niet meer op Curaçao wonen.