CURAÇAO – Als we het Curaçao Tourist Board (CTB) moeten geloven, is het strandseizoen in aantocht. Tijdens de Heilige Week trekt iedereen massaal naar strand en CTB vindt het daarom een goed moment om het motto ‘Bin ku bo saku, bai ku bo sushi’ (Kom met je zak en ga weg met je afval) te lanceren.

Dit jaar wordt er weer multidisciplinair team gevormd voor de ‘Operatie Heilige Week’. De week begint op donderdag 28 maart en wordt afgesloten op maandag 1 april. Voor dit project zal het CTB samenwerken met het politiekorps, SKS, Hawk Eye Security, Marechaussee, Dienst Openbaar Vervoer, Kustwacht, Selikor, GGD, Ambulancedienst en de Beveiligingskorpsen van toerismegebieden en openbare stranden.

Motto
Het motto voor de dagen van de Heilige Week ‘Bin ku bo saku, bai ku bo sushi’ is bedoeld om de gemeenschap bewust te maken van het belang van het schoonhouden van onze stranden. “Het is belangrijk dat het publiek eraan denkt om wanneer zij naar het strand gaan om van een familiedag te genieten, een vuilniszak mee te nemen en een schoon en mooi uitzicht op onze stranden achter te laten. Op deze manier kunnen we tonen dat wij ‘Dushi Hende’ zijn”, meent CTB.

3 reacties op “CTB start ‘Operatie Heilige Week’”

  1. goed initiatief!

  2. Bin ku bo gobierno, keda ku nan sushi…

  3. Ik denk dat een bord met de vertaalde tekst in papiamentu “door u afval neer pleuren is voor de politie 5000 gulden van u beuren” WONDERbaarlijk gaat helpen. Controleren en zonder meer bekeuren. Maar ja, “praten, praten, praten” en verder komen we hier nooit. Oh ja, USFOL ruimt het wel weer op ………..