CURAÇAO – Voor de zoektocht naar de Kroonappels kan aankomend weekend gestemd worden op de beste sociale initiatieven en stichtingen binnen het koninkrijk. Onder de aanmeldingen zijn stichting I-Animal en Fundashon Pro Souax (FPS).

 
Sinds de oprichting in juni vorig jaar zet I-Animal zich in voor het welzijn van dieren door middel van educatie. Ondanks een minimaal aantal vrijwilligers en een beperkt budget, heeft de stichting al meer dan 7000 kinderen op 40 verschillende scholen van het funderend onderwijs geïnformeerd. Daarnaast geeft de stichting lezingen in buurtcentra en verspreidt informatie over dierenwelzijn via billboards. De stichting doet mee in de categorie Helpende Hand in de zoektocht naar de Kroonappels. Kijk voor meer informatie over de stichting op hun Facebookpagina.

Pro Souax
In de categorie Buurt dingt Pro Souax mee naar de winst. De stichting telt 300 vrijwilligers en zet zich al ruim vijftien jaar in voor het oplossen van fysieke, infrastructurele en sociale problemen in de buurt Souax, Gato, Zegu en Ser’i Kandela. Dit doen zij door middel van het organiseren van educatieve en recreatieve activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. FPS heeft ervoor gezorgd dat Souax nu een beter georganiseerde en schonere wijk is. Hierdoor is het leefklimaat verbeterd en is er vooruitgang in het gedrag van jongeren en meer betrokkenheid van de buurtbewoners. Meer informatie is te vinden op hun website.

Jeugd
De derde categorie van de actie is de categorie Jeugd, waar het draait om het versterken van de kansen voor jongeren. Onder de aanmeldingen voor deze categorie zijn de grotere stichtingen Kinderbescherming Curaçao en Cliniclowns Curaçao. Maar ook op projecten van kleinere stichtingen zoals Dance Company Turning Point en stichting Lechi di Mama Korsouw kan dit weekend gestemd worden.

Kroonappels
Het Oranje Fonds reikt jaarlijks de Appeltjes van Oranje uit en bekroond daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging van Kroonprins Willem-Alexander, organiseert het Oranje Fonds een speciale editie: de zoektocht naar de Kroonappels. De drie uiteindelijk winnende organisaties krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk 50.000 euro en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin. De volledige lijst van aanmeldingen is te vinden op de website van de actie waar ook gestemd worden.

I-Animal billboard foto

1 reactie op “I-Animal en Pro-Souax onder Kroonappels-aanmeldingen”

  1. en rancho harmonia, voor therapie van autisten