• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Hiervoor kunnen maatschappelijke organisaties uit het gehele Koninkrijk zich aanmelden. Tot nu toe hebben 1797 organisaties zich aangemeld op de website van het initiatief.

Organisaties kunnen zich deze week voor het laatst aanmelden, daarna mag het publiek haar stem uitbrengen. Dit kan in alle Nederlandse gemeentes en de zes eilanden uit het Caribisch deel van het Koninkrijk. De drie meest gekozen organisaties krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk een 50.000 euro en een bronzen beeldje dat wordt uitgereikt door de nieuwe Koning en Koningin op Paleis Noordeinde.

Caribisch
Het Oranje Fonds reikt elk jaar de Appeltjes van Oranje uit aan de meest succesvolle sociale organisaties. In het Caribisch gebied zijn op Curaçao en Bonaire de meeste aanmeldingen binnengekomen en ook op Aruba gaat het goed. Op Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten in het bijzonder, ligt het aantal aanmeldingen nog erg laag.

Succes
Directeur van het Oranje Fonds, Ronald van der Giessen: “We zijn blij verrast door het grote aantal aanmeldingen. Daardoor is de actie nu al een succes. We wilden graag iets bijzonders doen voor ons beschermpaar en daarbij de aandacht vestigen op sociale organisaties. We hopen dan ook dat in het stemweekend van 15 tot en met 17 maart heel veel mensen gaan stemmen.”

Categorieën
Maatschappelijke organisaties in het gehele Koninkrijk kunnen bestaande projecten voordragen in drie categorieën. In de categorie Jeugd kan men organisaties voordragen die de kansen van jongeren versterken. Bij Buurt gaat het om organisaties die de samenhang tussen groepen mensen in een buurt of wijk verbeteren. De laatste categorie, Helpende Hand, betreft organisaties waarbij vrijwilligers aan het werk zijn om anderen te helpen.

www.versgeperst.com