• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het art festival van Plein Curaçao heeft Curaçao al een paar dagen in zijn greep. Voor de komende twee dagen heeft het festival nog heel wat in petto. Als eerste gaan morgen een aantal artiesten bij Gallerie Alma Blou schilderen in het kader van de Paint-Out.

De live-schildering vindt morgen tussen 09.00 en 12.00 uur in de gallerie. Ook zijn er uit de collectie van NAAM (Nationaal Archeologisch Antropologisch Museum) een aantal typisch Curaçaose muziekinstrumenten ter beschikking gesteld.

Outdoor Painting
Het Wilhelmina Park staat zaterdag voor de laatste dag in het teken van de Outdoor Painting. Op deze dag wordt vindt ook de wedstrijd plaats en wordt gekeken wie het mooiste kunstwerk heeft gemaakt. De wedstrijd is onderverdeeld in vier categorieën: lokale en internationale artiesten, tieners en beginners. Tussen 09.00 en 12.00 uur maken zij in Punda, Otrobanda of Scharloo een schilderij. Na 12.00 uur wordt door een deskundige jury bepaald wie het winnende doek heeft. Alle schilderijen zijn op deze dag ook te koop. Jong en oud mag zich aanmelden voor de wedstrijd, dit kan zaterdagmorgen tussen 08.00 en 09.00 uur bij het Wilhelmina Park. Kosten voor deelname is 25 gulden voor volwassenen en vijftien gulden voor tieners.

Kiddies Corner
Op zaterdagochtend, terwijl de  schilders elders bezig zijn is er ook een Kiddies Corner speciaal voor de kleintjes tussen vier en twaalf jaar van 10.00 – 12.00 uur. Morgaine Parris en Jaimari Romano zijn aanwezig met hun pupillen van de Art Academy Class van CCC. Inschrijven voor de Kiddies Corner kan vanaf 09.00 uur, de kosten hiervoor zijn 15 gulden. Elk ingeschreven kind moet gedurende de ochtend onder begeleiding zijn van een volwassene. Meer informatie over het festival is op de website te vinden.

www.versgeperst.com