CURAÇAO – Radio Brasa besteedt extra aandacht aan twee schrijvers. Te gast bij het radioprogramma ‘In Gesprek’ met Leendert Callender zijn Cees Luckhardt, schrijver van het boek ‘Bonaire, zout en koloniale geschiedenis’ en Olga Orman, schrijfster en voordrachtkunstenaar van vertellingen en poëzie.

Luckhardt is de auteur van het boek ‘Bonaire, zout en koloniale geschiedenis’. Dit boek is in december uitgebracht en is het eerste geschiedenisboek over Bonaire. Het boek geeft antwoord op de vraag waarom de Nederlanders het eiland veroverd hebben en ruim 350 jaar in hun bezit hielden. Het eiland Bonaire is nu formeel een Nederlandse gemeente.

Olga Orman
Orman treedt met voordracht van vertellingen en poëzie op sinds 1983. Zij werkte in het onderwijs en publiceerde verhalen, essays en artikelen in onderwijsbladen. Ook schreef zij verhalen voor prentenboeken in het kader van intercultureel onderwijs. Hieronder behoren onder andere ‘E biaha largu pa djeipei’, ‘Hoe Anansi de ogen van de koning opende’ en ‘Hoe Anansi het Tumbafestival won’.

In Gesprek
In Gesprek is zondag tussen 15.00 en 17.00 uur (Curaçaose tijd) te beluisteren via de website van Radio Brasa. De uitzending wordt dinsdagmiddag van 12.00 tot 14.00 uur herhaald. Ook is de uitzending terug te luisteren via Uitzending Gemist op de website van Radio Brasa.

2 reacties op “Caribische literatuur op de radio”

  1. Waar leest u dat dit een Surinaamse zender is? Het is een Caribische zender. Ongeacht wie het doet, aandacht voor literatuur is altijd goed.

  2. Ik begrijp niet waarom dit prog. op een Surinaamse radio wordt uitgezonden. op Bonaire zijn er meer dan genoeg radiozenders die het hadden kunnen uitzenden. Wat hebben Surinamers te maken met Bonairiaanse literatuur?