CURAÇAO – Volgens kunstenaar Heleen Cornet is de natuur altijd fascinerend , zeker als het de flora en fauna van Saba betreft. Mon Art Gallery opent morgen de expositie van Cornet: Elfin Forest, Saba. De expositie bestaat uit schilderijen van de Sabaanse architectuur, onderwater wereld en het Elfin Forest.

De term Elfin Forest wordt gebruikt voor ecosystemen met veel kleine planten, bomen en dieren. “De natuur fascineert. De nevelwouden, Mount Scenery, zeedieren. Het beeld verandert voortdurend en is altijd verrassend. Die fascinatie voor de natuur wil ik graag delen”, zegt de kunstenaar.

Stijl
Kenmerkend voor de stijl van Cornet is haar gebruik van intense kleuren waarmee ze het natuurlijk surrealisme van Saba versterkt. De schetsen die ze in de natuur maakt met potlood, olieverf of aquarelverf, werkt ze uit in haar atelier. Ze verwerkt herinneringen of fantasieën, voegt soms foto’s toe en gebruikt kant, bladeren en zand als stempel om structuur aan te brengen in de verf. Het kleurenpalet dat ze samenstelt, bepaalt uiteindelijk de sfeer van elk schilderij.

Opening
De exposite Elfin Forest, Saba wordt morgen in Mon Art Gallery in Renaissance Rif Fort tussen 17.30 en 19.00 uur geopend. De prachtige kunstwerken van Cornet zijn tot en met 12 maart te bewonderen. Meer informatie over Heleen Cornet is op haar website te vinden.

www.versgeperst.com