• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Playstation 4 ligt eind dit jaar in de winkel. Dat heeft Sony gisteren onthuld tijdens een presentatie in New York. De spelcomputer is echter niet getoond. Wel bevestigde Sony dat eerder uitgelekte beelden van de controller accuraat waren. Het is niet bekend hoeveel de spelcomputer moet kosten.

De controller beschikt inderdaad over een aanraakvlak. Daarnaast wordt het lichtgevende vlak op de controller gebruikt voor identificatie van de speler. Een speciale camera kan de beweging van de controller nauwkeurig volgen.

Netwerk
Het Playstation-netwerk speelt een centrale rol voor de Playstation 4. Gamers kunnen online, via tablets en smartphones, inloggen om mee te kijken met vrienden. Er kan live met elkaar gesproken worden en gamers kunnen tijdelijk de controle van andermans spelcomputer overnemen om hem in een game te helpen.

Streaming
Dankzij een samenwerking met streamingdienst Gaikai kunnen gamers direct testversies van games spelen alvorens de volledige spellen te kopen. Er zou geen downloadtijd meer nodig zijn. Daarnaast kan elke Playstation-game op elk apparaat gespeeld worden via het online netwerk. Zo moet een spel voor de Playstation 3 via het Playstation Netwerk te spelen zijn op een smartphone van Sony.

Tweedehands games
Tweedehands spellen kunnen op de Playstation 4 gewoon gespeeld worden. Dat heeft topman Shuhei Yoshida van Sony gezegd in een interview met de Britse website Eurogamer. Yoshida liet wel in het midden of gamers eerst een activatiecode moeten aanschaffen voor ze een tweedehandsspel kunnen spelen. Een soortgelijke beveiliging wordt op dit moment ook gebruikt. Gamers moeten dan een code kopen om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot online functies.

Beveiliging
Berichten rond de beveiliging van de Playstation 4 tegen het doorverkopen van games zijn niet nieuw. Een in januari opgedoken patent van Sony leek erop te wijzen dat een apparaat, wellicht de Playstation 4, altijd online moet zijn om de koppeling tussen gebruiker en schijf te controleren. Begin vorig jaar schreef gameweblog Kotaku dat spellen gekoppeld zouden worden aan een Playstation-abonnement. Dit zou op een zelfde manier moeten werken als bij gedownloade spellen.

© Novum

1 reactie op “Playstation 4 eind dit jaar verkrijgbaar”

  1. […] Playstation 4 eind dit jaar verkrijgbaar CURAÇAO – De Playstation 4 ligt eind dit jaar in de winkel. Dat heeft Sony gisteren onthuld tijdens een … Berichten rond de beveiliging van de Playstation 4 tegen het doorverkopen van games zijn niet nieuw. Een in januari opgedoken patent van Sony … Read more on Versgeperst.com […]