• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De donkere wolk die boven Stichting F.E.L.I.S. hing lijkt verdreven te zijn. De stichting draait sinds 2010 een naschoolse opvang met behulp van subsidie van de AMFO. Dit jaar moet F.E.L.I.S. het zonder subsidie doen waardoor de dreiging onstond dat de opvang dicht moest, maar dat lijkt nu alleen nog een illusie te zijn.

De stichting in Otrobanda vangt van maandag tot en met vrijdag 54 kinderen op in de leeftijd van vier tot zestien jaar. Hier krijgen zij een warme maaltijd, doen ze spelletjes, knutselen, spelen buiten en krijgen huiswerkbegeleiding. Elke vrijdag is er tussen 15.00 en 17.00 uur tijd voor de tienerclub. Doordat de stichting nu geen subsidie ontvangt hebben zij na veel overleg besloten om de eigen bijdrage van ouders te verhogen naar 25 gulden. Oprichter Gerda van Petersen zegt dat niet alle ouders dit geld kunnen missen. “Wij doen er alles aan om de kinderen van minderbedeelden alsnog te helpen. Dat is ook waarom deze opvang ooit is gestart.”

Opvang
De naschoolse opvang opent 4 maart weer haar deuren. Dat betekent dat doordeweeks de kinderen van Otrobanda tussen 12.30 en 17.00 uur weer terecht kunnen bij Petersen. “Een aantal vrijwilligers zijn bereid om bij de opvang te werken als begeleider.” Het gaat om professionele krachten die hbo opgeleid zijn want Petersen blijft wat dat betreft wel kritisch. “Het is ons gelukt om weer verder te gaan met een goed team”, zegt ze opgelucht.

Donaties
Het blijft niet alleen bij een goed team, de stichting heeft ook een sponsor gevonden. Stichting Signaal Sosial doneert maandelijks  1000 gulden aan F.E.L.I.S. Maar dat is helaas niet genoeg. Petersen vertelt dat zij ook in Nederland bezig is om grootschalig iets op te zetten voor fondsenwerving en naamsbekendheid. Een zwak punt blijkt het verzorgen van de warme maaltijd. “Hierbij hebben we ook hard hulp nodig. Voor maar 4 gulden per dag kunnen we een kind voorzien van een voedzame warme maaltijd, fruit en wat extra’s.” Wie een steentje wil bedragen en ervoor wil zorgen dat F.EL.I.S. haar goede werk voor de kinderen in Otrobanda kan voortzetten, kan een donatie doen via rekeningnummer 570000331 (CIBC FirstCaribbean) ten name van Stichting F.E.L.I.S. Voor meer informatie over F.E.L.I.S kun je terecht op de website.

www.versgeperst.com