• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Avila Hotel heeft de gouden Travelife status ontvangen voor duurzaamheid in het toerisme. Na Morena Eco Resort is Avila nu de tweede accomodatie die officieel te boek staan als ‘groen’. Dat meldt het hotel in een persbericht.

De organisatie heeft de status toegekend omdat Avila volgens hen goed voor de omgeving te zorgt. Zo gebruikt het hotel kringlooppapier, wordt etensafval in de keuken gescheiden ingezameld en wordt airconditioning automatisch uitgeschakeld.

Oranjeschool
Het hotel levert ook een financiële bijdrage aan de dichtbij gelegen Oranjeschool. Personeel dat in dienst treedt wordt gevraagd of ze maandelijks een klein bedrag kunnen missen. Zeventig procent van de medewerkers doen mee. Aan het eind van vorig jaar leverde dat 7500 gulden op. De school kocht hier nieuwe computers van. Het hotel beperkt zich niet tot het doen van giften. “Bij een nieuw project is het de bedoeling dat de gymzaal onderhouden wordt. De afdeling maintenance zal daar samen met vrijwilligers onder het personeel voor zorgen”, zo vertelde woordvoerder Gabriëlla Hoop aan Versgeperst.com.

Clinic
Een criterium van de organisatie voor een gouden kandidaat is dat de kandidaat ook zijn best doet om de voortgang te delen. Jaarlijks boekt Avila een bekende kok om een kookclinic te geven aan Avila-personeel, koks in opleiding en andere koks op het eiland. Afhankelijk van de relatie die de kok heeft ten opzichte van het hotel, is deelname gratis of tegen kostprijs van de ingrediënten.

Toekenning
Het idee ontstond kort geleden tijdens een conferentie over duurzaamheid, waar meerdere hotels aan deelnamen. Het hotel nodigde vervolgens een delegatie van Travelife uit. Gedurende een dag liepen ze mee met de room divisions manager, die verantwoordelijk is voor de kamers en het onderhoud. Ze hebben een uitgebreide rondleiding gehad, zich verdiept in procedures en gesproken met het hotelpersoneel. Twee weken geleden is de Travelife-organisatie langsgekomen voor de beoordeling.

1 reactie op “Duurzame status voor Avila Hotel”

  1. Een wel heel merkwaardige uitleg van de term duurzaam in deze beoordeling voor hotels. Duurzaam is toch bijvoorbeeld: dat er zonnepanelen en zonneboilers op het dak staan, glas apart verzameld wordt, rioolwater gezuiverd, grijs water hergebruikt voor b.v. tuinen besproeien, overal spaarlampen / lampen met bewegingssensor, niet standaard elke dag handdoeken wisselen, etc? Of is dat ook zo?
    Mooi hotel trouwens alleen moet eens duurzaam de criminaliteit in de Penstraat worden aangepakt! Want als toerist kan je niet veilig de straat op richting Punda zeker niet ‘s avonds of ‘s nachts.