• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De oorsprong van het zogenaamde ‘plein air’  schilderen ligt in Frankrijk. Het ‘en plein air’ (in de open lucht) schilderen luidde in de negentiende eeuw de kunstvorm Impressionisme in waarbij schilders live tekenen wat ze op locatie zien. 22 februari reist de Plein Air kunst weer een week naar ons eiland.

Na twee succesvolle edities van het Plein Air Festival, reizen opnieuw internationale kunstenaars naar Curaçao om hun talent te laten zien. Ook lokale kunstenaars kunnen zichzelf te buiten gaan in de openlucht. Onder het motto ‘Capture the moment before it’s gone’, zullen internationale en lokale artiesten  een week lang gezamenlijk schilderen in de openlucht. Hun creaties worden na afloop verkocht in het Maritiem Museum.

Onder water
Behalve schilderen, vinden er in deze week ook andere activiteiten plaats zoals workshops voor verschillende groepen, met het accent op de jeugd. Nieuw dit jaar zijn de sessies: Plein Air in the Moonlight en Plein Eau (onder water schilderen). Hiervoor komt uit de Oekraïne Alexander Belozor , Guinness World Record Holder voor het grootste schilderij onder water.

Snorkelen
Schilderen onder water vereist wel enkele voorbereidingen. Zo kan er geschilder worden vanaf het water op een boot (kustlijn en zonsondergang), op het water door snorkelers, en vanuit het onderzeebootje van SubStation op een diepte van 400 voet.

Alle activiteiten
Eén van de hoogtepunten vindt plaats in het vernieuwde Wilhelminapark in Punda. Ook dit keer zullen schilders in de ochtenduren op verschillende locaties hun schilderkunsten tonen. Voor een overzicht van alle activiteiten en details over de verschillende wedstrijden, kun je op de website kijken. Het festival vindt plaats van 22 februari tot 2 maart.

www.versgeperst.com