• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Emigratiebeurs in Houten heeft 11.500 bezoekers getrokken. Het Kabinet van Curaçao vertegenwoordigde het eiland voor de zesde keer. Emigratie vanuit Nederland nam de afgelopen drie jaar toe volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).  

Dit jaar stonden de ABC-eilanden centraal. Aanleiding daarvoor was de sinds 10 oktober 2010 toegenomen belangstelling van (r)emigranten en pensionado’s voor een vertrek naar de eilanden. Zaterdagochtend werd de officiële opening daarom verricht door de gevolmachtige minister Sheldry Osepa (foto onder).

Brochure
Het viel directeur van de Emigratiebeurs Tom Bey op hoe concreet de beursgangers waren. “Er stonden echt veel bedrijven die concrete banen aanboden en veel bezoekers liepen rond met hun cv.” Speciaal voor de beurs heeft het Kabinet een brochure gemaakt. Die is te vinden op de website van het Kabinet.

7 reacties op “Veel belangstelling voor Emigratiebeurs”

 1. Ik ben afgelopen Zaterdag naar de Emigratie beurs geweest om te kijken en te horen wat men op de Stand van Curacao allemaal kon vertellen over Curacao als emigratie land en wat zij zoal voor informatie konden verstrekken over o.a het nieuwe zorgstelsel wat afgelopen 1 februari is aan genomen in het parlement en wat men mij vervolgens verder kon vertellen over emigratie wetgeving, nu het was een ramp er was niemand die fatsoenlijke en duidelijke informatie kon geven van nieuwe wetgeving op het gebied van zorgverzekeringen wisten ze al helemaal niets, dat was niet waar vertelde men alles bleef bij het oude en men gaf informatie op een A 4’tje die ook al niet klopte en verwees naar de website van de vertegenwoordiging die ook al maanden zo niet langer is bij gewerkt, zonde van het geld dat aan de stand en de huur is besteed, maar verder stonden er een paar aardige oude dames die het waarschijnlijk wel leuk vonden dat zij een leuk reisje hadden geregeld naar Nederland in de KLM Business Class waar het eten erg lekker was.

 2. I beg to differ.
  Juist heel representatief voor een kabinet van Curacao
  😀

 3. Emigratie?” Pensionado’s etc. Ja, je koopt een huis, heb een tuinman, een dienstmeisje, je besteed je geld in de supermarkets, restaurants etc.etc. Maarrrrrrrr, na een half jaar ben je niet meer welkom, wegwezen dus en dan mag je over 6 maanden weer eens een halfjaar op dushi korsow verblijven.
  Een wet die zo onzinnig is en mensen weerhoud. Geeft als overheid gewoon een verblijfsvergunning met daaraan verbonden een verbod van werken. Curacao heeft inkomsten nodig! Jaag de mensen die hier hun geld willen besteden niet weg!

 4. Wij eveneens speciaal voor de presentatie van het Kabinet van Curacao vanuit Amsterdam naar de beurs gekomen. De dame van de stand vertelde ons zonder verontschuldiging dat de presentatie niet door kon gaan. Een reden kon zij niet geven, best genant. Hopelijk niet representatief voor de gang van zaken binnen het kabinet.

 5. @ Zeist, Het is de beste reclame voor het land Curacao, het zo maar en zonder reden ineens wat anders gaan doen of iets afzeggen.
  Het is de realiteit van het leven hier, goed om te zien dat deze “reclame” ook op openbare beursen goed onder de aandacht komt. Het geeft een zeer goede indruk van de wijze van zaken doen en afspraken maken. Niet dus.

 6. Nou Zeist, volgens mij is dit juist wel representatief voor ons Curaçaohuis. Grote mond weinig inhoud, hier zouden wij zeggen smoel so !

 7. Een succes? Zaterdag was speciaal gekomen voor o.a. de presentatie van Het kabinet van Curacao. Gaat deze opeens niet door! En dat vertelde ze 20 min voor aanvang van de presentatie.

  Heel kansloos dus en totaal niet representatief voor iets als Het kaninet van Curacao! Weggegooid geld dus..