CURAÇAO – De natuur verkennen te voet, is op Curaçao vaak een adembenemende ervaring: prachtige bloemen, planten, vogels en andere dieren zijn volop te bewonderen. Ook in februari organiseert Caribbean Footprint weer kansen om wandelend de natuur in te gaan.

Vandaag wordt er gewandeld naar Boka Patrick. Vanaf het tankstation in Barber (waar ook geparkeerd kan worden), wordt er gewandeld langs het kokospalmenbos en het oude magazijn van plantage Patrick. Onderweg is er vanuit een grot een pachting uitzicht over de Noorkant waarna er langs de ruwe noordkant doorgelopen wordt naar Suplado.

Donderdag 14 februari-Jan Thiel
Volgende week is Jan Thiel aan de beurt. Er wordt verzameld bij de rotonde van Djogogo-Zanzibar. Via een smal kustpad loopt de route langs het prachtig gelegen kalkterras met bijzondere bloemen en planten. Na een klim naar een hoger gelegen plateau is er prachtig uitzicht over de saliña van Jan Thiel.

Donderdag 21 februari-Sint Jorisbaai
Sint Joris staat staat bekend als één van de mooiste, bijzonderste gebieden van het eiland. Donderdag 21 februari wordt er verzameld bij de Ostrich Farm voor een prachtige wandeling door dit gebied. Tegen de avond zijn er fregatvogels te zien die teruggaan naar hun slaapplaats op Isla Makuaku. Wandelend langs het water loopt de route langs een mooi mangrovengebied en een plantage met dadelbomen.

Donderdag 28 februari-Sint Michielsberg
Onder de schaduw van hoge bomen en langs de flamingo’s leidt het de route om de St. Michielsberg heen. Na een klim naar boven is een prachtig uitzicht te zien over de kuststrook en de salina waar watervogels rustig hun slaapplaats weer opzoeken. De wandeling start langs de Weg naar Bullenbaai, 500 meter na het laatste huis van Jan Doret (Michiel Liber).

Tijd en kosten
De wandelingen gaan elke donderdag stipt om 16.00 uur van start en eindigt uiterlijk om 18.30 uur. Vanaf 15.45 uur wordt er verzameld en kan worden betaald. Kosten zijn 15 gulden. De wandelingen gaan over onverharde paden, hier en daar heuvelachtig met kleine stukjes over rotsachtige bodem. Geadviseerd wordt stevige wandelschoenen/gymschoenen en een flesje water mee te nemen.

5 reacties op “Wandelplezier in februari”

  1. Graag info. over wandeltochten in de zoutpannen op Curacao.
    Wij willen graag langs de zoutpannen wandelen en vroegen ons af in welke maanden er veel zout ligt.
    Wie weet dit? Bedankt.

  2. eens met Marie

  3. (vriend van0 eigenaar van caribbean footprint danwel auteur, ik groet u

  4. Wat een zeiksnor bent u zeg.

  5. Dit is nu geen nieuws meer maar puur reclame. altijd worden de trips van caribbean footprint uitgelicht terwijl er veel meer organisaties zijn die hier wandelingen organiseren!