• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Het Amsterdamse radioprogramma ‘Roet in het eten’ start vandaag met een nieuw seizoen gevuld met spraakmakende gasten, onderwerpen en producties. Quinsy Gario, bekend als de kunstenaar achter Zwarte Piet is Racisme, is de initiator en presentator van het programma.

Met zijn team is er tevens een tweede radioprogramma ontwikkeld: REDMOND. REDMOND wordt gepresenteerd door redactielid Hodan Warsame en zal actualiteiten benaderen vanuit het perspectief van vrouwen.

Gasten
Tijdens het eerste seizoen had Gario spraakmakende gasten zoals Ivette Forster, die nu het Kwakoe Festival gaat organiseren, legendarische radiomaker en politicus Roy Ristie, opkomende schilder Raquel van Haver en de vermaarde Caribische renaissance man Felix de Rooy. Ook dit seizoen schuiven spraakmakende gasten aan om actuele thema’s te bespreken.

‘Gouden eeuw’
De eerste aflevering van het tweede seizoen van Roet in Het Eten is vandaag in Nederland te beluisteren van 17.00-19.00 uur. Gario gaat in gesprek met Esther Schreuder, curator van onder andere Black Is Beautiful, Annemarie de Wildt curator bij Amsterdam Museum en publicist en maatschappijhistoricus Zihni Özdil over de ‘Gouden Eeuw’. Met muzikale gast de Ghanese zanger Kofi.

Redmond
De prettige samenwerking met Mart Radio en de succesvolle formule wordt dit seizoen versterkt met het radioprogramma Redmond dat wordt gepresenteerd door Roet in het eten teamlid Hodan Warsame. Redmond analyseert actualiteiten vanuit het perspectief van vrouwen en kaart onder andere onderwerpen aan die voor zwarte en migrantenvrouwen relevant zijn.

Valentijnsdag
Beide programma’s omarmen gretig de culturele veelzijdigheid van de Nederlandse samenleving. Elk benaderen ze op hun eigen manier politiek, popcultuur, kunst en muziek vanuit een frisse en kritische invalshoek. De allereerste aflevering van Redmond volgt op dinsdag 12 februari van 17.00-19.00 uur. Anticiperend op Valentijnsdag zal Warsame in gesprek gaan met haar gasten over liefde en romantiek.

Terug luisteren
Op de site roetinheteten.info delen de redactieleden van Roet in het Eten hun kijk op actualiteiten ook middels het geschreven woord. Beide programma’s zijn live te horen via FM 107.9 en 105.5 op de kabel en terug te luisteren viaradiomart.nl. Voor aankondigingen van gasten en thema’s, neem een kijkje op onze Facebookpagina of houd ons in de gaten via Twitter.

www.versgeperst.com