CURACAO – De Curaçaose gitarist/bassist Julian B. Coco is gisteren op 89-jarige leeftijd overleden. Dat maakt het Kabinet van Curaçao bekend. Shon Coco was de eerste Curaçaose én Nederlandse gitarist die een conservatorium diploma behaalde.

Shon Coco heeft jaren gespeeld als contrabassist bij het Utrechts Symfonie Orkest. Daarnaast studeerde hij eveneens aan het Amsterdams Conservatorium gitaar als hoofdvak. Toen hij afstudeerde was Julián de eerste abituriënt die aan een Nederlands conservatorium het solistendiploma gitaar behaalde.

Waardering
Shon Coco heeft samen gespeeld met onder anderen de violist Jehudi Menuhin, de grote Spaanse gitarist Andrés Segovia en velen uit de jazzwereld zoals de trompettisten Stan Kenton en Dizzy Gillcspie. Hij was een zeer gewaardeerde gitarist die vaak heeft opgetreden voor de Nederlandse televisie. Ook in het buitenland was hij een geziene gitarist die veel gastoptredens had. Op de buitenlandse tournees heeft hij vaak met de topmusici van de wereld gespeeld. De crematie vindt plaats op vrijdag in het Crematorium ‘Den en Rust’ te Bilthoven. De ceremonie begint om 15.00 uur.

Urn
Na de crematie in Bilthoven, zal de urn van Julian Coco naar Curaçao gaan, waarna er op Curaçao een plechtigheid zal volgen. De datum en locatie zullen nog bekend worden gemaakt.

Documentaire Wie is Julian B. Coco? gemaakt door Ton Hasebos:

11 reacties op “Curaçaose gitarist Julian Basilico Coco overleden”

 1. Lieve familie en vrienden van Julian, ik lees nu pas dat Julian is overleden, hij was altijd nog in mijn hart aanwezig, omdat hij zoveel voor mij heeft betekend. Ik zal de serenade onder het raam van mijn moeder nooit vergeten, uit vriendschap en empathie gebracht. De uurtjes bij de fa. Wagenaar in Utrecht op de oude gracht, waar in die droge zaak Julian zoveel humor bracht en verlichting. Dank je wel Julian, en ik blijf spelen, je bent al een tijdje met je reis bezig, goeie reis verder. Fam en vrienden van Jules: veel liefde warmte en sterkte met d it grote verlies.

 2. Ik heb het voorrecht genoten om Julian enkele keren van zeer nabij te zien en horen spelen. Daarbij ook altijd zijn gedachte over muziek delen met anderen.. De buitengewone vrolijke- en luchtige wijze waarop hij dat deed, maakten hem voor mij en ook anderen zo uitzonderlijk Aan zijn familie, vrienden, en kennissen heel veel sterkte Julian Coco, vanaf die plek waar je nu bent, masja danki voor iedere noot die je ons hebt nagelaten !

 3. Wat een heerlijk mens was Julian. Een groot voorbeeld in alle opzichten. Een universeel mens met een groot hart waarin humor en sereniteit samen kwamen. Een zeer zeer groot verlies nu deze markante man die ik bewonder als een kunstenaar en imponerende persoonlijkheid is heen gegaan. Condoleances aan echtgenote en de familie.
  Rust zacht lieve Julian en hopelijk tot weerziens.

 4. Wat een heerlijk mens was Julian. Een groot voorbeeld in alle opzichten. Een universeel mens met een groot hart waarin humor en sereniteit samen kwamen. Een zeer zeer groot verlies nu deze markante man die ik bewonder als een kunstenaar en imponerende persoonlijkheid.
  Rust zacht lieve Julian en hopelijk tot weerziens.

 5. Wij condoleren de echtgenote van Julian en de overige familieleden met het heengaan van deze grote musicus en Otrobandista.

  Fam. J.M. Capricorne

 6. Het is verdrietig te horen dat Julian Coco is overleden. Ik blijf me Julian herinneren als de vrolijke en fantastische gitarist die in de jaren 80 regelmatig in cultureel jongeren centrum Azotod in De Meern optrad.
  Arie van den Heuvel. Voormalig manager cultureel jongerencentrum Azotod.

 7. Julian was de eerste klassieke gitarist die ik ooit zag optreden, op mijn middelbare school. Hij maakte mij direct duidelijk hoe mooi klassiek gitaar was, en kon er prachtig uitleg bij geven. Hij heeft daarmee echt bijgedragen aan mijn muzikale ontwikkeling en die van veel van mijn medescholieren.

 8. R.I.P. Julian Coco un gran artista gitarista Curasoleño ku bastante fama aki na Hullanda.

 9. Gezgende leeftijd! RIP

 10. Voor onze gitaarvereniging en de gitaarwereld gaat een grote muzikant en artiest verloren.
  Julian Coco was de nestor van onze gitaarvereniging www.proguitarra.nl.
  Een groot voorbeeld en inspirator van vele jonge opkomende talenten.
  Zelf heeft hij zich diverse malen verdienstenlijk gemaakt op evenementen van onze vereniging. De laatste jaren kon hij niet meer actief deelnemen aan zijn geliefde muziekale actviteiten. Er was wel regelmatig kontact met hem. Wij leven met zijn nabestaanden mee en wensen hen veel kracht en troost toe om dit grote verlies te dragen. Hij is gaan rusten.

 11. R.I.P. Juliian gran gitarista YDK