CURAÇAO – Na het ‘elfde van de elfde’ feest, boeren- en prinsenbal en Amstelfeest staan de Limburgse Kabrieten weer klaar voor het volgende carnavalsfeest. Morgen gaat het dak eraf tijdens het Carnavalsbal met muziek van de Boerenblaaskapel en onvervalste Limburgse krakers waarop flink gehost kan worden.

Het bal wordt tussen 21.00 en 23.00 uur geopend in café ‘De Tijd’ waarna doorgefeest wordt tot in de kleine uurtjes. Wie in zijn mooiste carnavalskostuum komt, maakt kans op mooie prijzen. Traditiegetrouw worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: eenling, duo en groep. Het gaat hierbij mooiste, origineelste en gekst verklede bezoeker(s). De prijzen worden uitgereikt door Prins Richenel I.

4 reacties op “Limburgse kabrieten klaar om te hossen”

 1. @ Bobs,

  Het carnaval in zijn huidige vorm is op Curacao geïntroduceerd door Huub Bongers (met zijn kabrieten) en door niemand anders. Ik ben geen carnaval liefhebber, maar ben wel van mening dat je moet eren wie de ere toekomt.

  Hij is begonnen met het organiseren van carnaval parades op scholen, daarna uitgebreidt naar de volwassenen en omdat hij ook snapte dat LImburgse hoempapa hier niet kon is gekozen voor de Tumba.

  Zoals Wimpiri al aangaf, we praten hier over de jaren 50 en niet over 1975, toen bestond het carnaval bijna 20 jaar.

  En mocht je je afvragen waarom de kabrieten altijd wagen nummer 11 hebben………dat is destijds zo afgesproken met Bongers als dank voor zijn vele werk voor het carnaval. Zolang als de kabrieten bestaan mogen ze wagen nummer 11 blijven rijden.

 2. @Bobs, het “Kabrieten” karnaval bestond al toen jij dus nog als zaadje in je vaders stengel zat en dan heb ik het over de jaren 50tig.

 3. Beg to differ, Desmond. Ik heb in mijn jeugd (bv. 1975 ?) de Kabrietenkrant lopen verkopen. Ik kon het helaas niet allemaal meer ontcijferen, maar mijn oudere broers en zusters lazen het Limburgs prima van onze jaren in Brunssum. Krantje ophalen nabij de Amstel bierfabriek, verkopen (in mijn woonbuurt Emmastad, bij Mariniers kzrn Suffisant) en dan ‘s avonds naar het feestje in Rust en Burgh. Introductie carnaval op Curacao?…. you wish. Wij hadden toen gewoon Tumba-festival in Cinelandia of zo en grote optocht e.d. Guess I’ll allow this one mistake on your part.

 4. Leve de Liburgse Kabrieten! Leve de Limburgers die op Curacao het karnaval hebben geintroduceerd! Geweldig jongens.