CURAÇAO – De zesde editie van het Avila Chamber Music Celebration is deze maand van start gegaan met twee concerten in La Belle Alliance en een concert bij het Paleis van de Gouverneur. Ook vandaag konden liefhebbers genieten van klassieke noten van Mozart en Dvořák tijdens het koffieconcert bij Avila.

De sfeer zat er gelijk in toen Anne-Marie McDermott met het Opus One Quartet binnenkwam en het publiek informeerde dat het vandaag de 275ste geboortedag van Mozart is. Het feit dat Opus One Quartet toevallig vandaag voor Mozart’s Piano Quartet K.478 had gekozen, gaf het concert een speciaal tintje.

Staande ovatie
Het Opus One kwartet bestaat uit Ida Kavafian, viool, Steven Tenenbom, altviool, Peter Wiley, cello en McDermott zelf op piano. McDermott brengt al jaren de meest gerespecteerde klassieke muzikanten naar het eiland. Na Mozart’s Piano Quartet K.478 bracht het kwartet Dvořák Piano Quartet Op. 87 ten gehore. De muzikanten kregen uiteraard een staande ovatie van het publiek cadeau. Na het concert was het, zoals traditie, tijd voor koffie en pastry.

De kleinste bezoeker van La Belle Alliance:

1 reactie op “Opus One Quartet speelt sterren van de hemel”

  1. Leuk dat Versgeperst hier aandacht aan besteed!