• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het succesvolle maatschappelijk stageproject ‘MASCuraçao’ krijgt dit jaar een vervolg. In februari 2012 reisden zeven havo 4 leerlingen vanuit Nederland naar Curaçao om samen met zeven lokale leerlingen vrijwilligerswerk te doen. Op 17 februari gaat het tweede stageteam zich inzetten op Curaçao.

De drie instanties waar het eerste team scholieren, ‘The Starters’ en het tweede team ‘ The Unlimiteds’ vrijwilligerswerk hebben gedaan en gaan doen, zijn Pro Bista, Skuchami en Fundashon Kontakto.

Benodigheden
Naast dat teamleden van ‘The starters’ vrijwilligerswerk bij de instanties hebben uitgevoerd, hebben ze ook de instanties geobserveerd, de leidinggevenden en psychologen geïnterviewd en zo een lijst van benodigdheden per instantie samengesteld. De leerlingen beschreven de periode als: zeer geslaagd, fantastische herinneringen, een toptijd en ‘hopi great’.

Streven
Op 17 februari gaat het tweede stageteam ‘The Unlimiteds’ zich inzetten om dezelfde drie instanties op Curaçao te ondersteunen. Het streven is erop gericht om een therapeutische spelkamer voor ‘Skuchami Tera Kora’ in te richten, in de spelotheek van ‘Pro Bista’ moderne braillematerialen te plaatsen en om sportmaterialen voor de gehandicapten van Fundashon Skuchami mee te nemen. Scheikunde docente Shery Apostel, die zelf uit Curaçao komt, is weer de begeleider van de groep.

Donateurs
“Om zoveel materialen die op de lijst van benodigdheden staan mee te kunnen nemen is het stageteam constant op zoek naar donateurs die in het kader van Maatschappelijk Ondernemen een gebaar willen doen aan dit project”, vertelt Apostel. “Naast dat we bedrijven, instanties en organisaties benaderen, proberen wij verschillende activiteiten te organiseren zoals bake-sales, loterij en afgelopen week hebben we een succesvolle benefietdiner georganiseerd.”

Benefietdiner
Voor 45 euro per persoon hebben de gasten van een salsaworkshop, een driegangendiner en verschillende optredens genoten. De leden van “The Unlimiteds” hebben voor de bediening gezorgd. Tijdens de avond werden gesigneerde materialen,cd’s en dvd’s van onze Curaçaose/Caribische beroemdheden, zoals Izaline Calister, Patrick Grayham en Jandino Asporaat verloot en enkele schilderijen van Francis Sling werden geveild. Gedurende het diner waren er diverse zang- en dansoptredens, onder andere door leden van ‘The Unlimiteds’, dansgroep D’Art Holland en Vernon Chatlein, Tshepho Pietersz en Monica Mao-Cheia.

Hard werken
“We hebben verschillende materialen gekregen, gekocht en verscheept”, zegt Apostel enthousiast. Het programma op Curaçao zal niet veel anders zijn dan dat van vorige jaar. De eerste week is om te acclimatiseren en verkennen en de tweede week om hard te werken. “We gaan bij Pro Bista en Fundashon Kontakto meedraaien met het dagelijkse programma. Bij Skuchami Tera Kòrá gaan we de spelkamer omtoveren tot een kamer waar de kinderpsychologen basismaterialen hebben om de kinderen maximaal te kunnen behandelen”, aldus Apostel.

Informatie
Team ‘The Unlimited’ bestaat uit Noortje van Bentum, Johara Deschamps, Jazz van Houdt, Danilo Jakovljevic, Leia Karanikas, Arda Kaya en Sarah Tuohy van de Wolfert van Borselen scholengroep. Voor meer informatie over dit project kijk op de website of like de facebookpagina.

Verslag MASCuraçao 2012:
[scribd id=122424382 key=key-1tg81qz09djxoi4ksf4p mode=scroll]

www.versgeperst.com