CURAÇAO – De politieke verhoudingen in de jaren ’80 fascineerde de Curaçaose schrijver Boeli van Leeuwen dusdanig dat hij er een boek over schrijft. Stichting Julius Leeft! heeft zijn boek verwerkt in de voorstelling Geniale Anarchie, een voorstelling met seks, liefde, geweld, muziek en prikkelende teksten.

De voorstelling heeft de vorm van een geënsceneerde muzikale reading en neemt ons via de ogen van de schrijver mee naar de tachtiger jaren, maar ook de politiek van nu. Een reeks aan personages komt langs, zoals de jonge student politicologie Chevy. Hij mijmert over wat hij voor de toekomst zou kunnen betekenen. Ook politici zelf verschijnen in de voorstelling: drie mannelijke en drie vrouwelijke ex-premiers geven hun mening over de toekomst van het eiland.

Cast
De cast bestaat uit onder andere Frits Barend, Joop Daalmeijer, Bo Bojoh, Glenn Helberg, Kenneth Herdigein, Maartje van Weegen, Paulette Smit, Rick Nicolet en Raymi Sambo. Het muzikale deel wordt vertolkt door talenten als Izaline Calister, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Gerda Havertong, Jeannine la Rose en Anna Makaloy. De composities zijn van Harto Soemodihardjo.

Tijd en datum
Stichting Julius Leeft wil via theatrale opvoeringen maatschappelijke issues bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Eerdere succesvolle producties waren onder andere De Tranen van Den Uyl, Dubbelspel, Amandla, Claus! en Hoe duur was de Suiker. De voorstelling van Geniale Anarchie vindt maandag en dinsdag om 20.00 uur plaats in Paradiso, Amsterdam.

www.versgeperst.com