• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Kòrsou Limpi i Bunita roept carnavalsvierders op de straten tijdens Karnaval schoon te houden. De stichting vraagt de vierders vuilniszakken mee te nemen om daarin afval te gooien. De stichting deelde al jaren zakken uit, maar dit jaar wil zij dat het publiek zelf de verantwoordelijkheid neemt.

De stichting heeft eerder een campagne over bewustwording gevoerd en wil kijken wat het effect hiervan is. Carnavalsvierders kunnen na afloop van een parade hun zak met afval achterlaten aan de zijkant van de weg. Selikor zorgt ervoor dat de zakken worden opgehaald.

Informatie
Mensen die een stellage hebben opgezet of stoelen hebben neergezet langs de kant van de weg, kunnen contact opnemen met de stichting voor gratis vuilniszakken. Meer informatie hierover kan telefonisch worden opgevraagd via telefoonnummer 434-1307 of via e-mailadres info.klb@gmail.com.

7 reacties op “Ruim je eigen troep op”

 1. Ach, we hoeven toch de YDK niets te vertellen? Die houdt toch zo van zijn (ei)land?? Porko`s zijn het die dit doen.

 2. Ik stel voor als een payback voor de slavernij dat de makambas gaan rondlopen met vuilniszakken en de troep opruimen van de YDK.

 3. edgar en door bolle gijs is de efteling schoon !!

 4. Je eigen troep opruimen ?
  Dat is iets wat hier absoluut niet leeft, het is immers niet Macho om je zooi op te ruimen. Het is bovendien (denkt men) een teken van onafhankelijkheid om alles maar op straat neer te flikkeren.
  Reeds 25 jaar erger ik me groen, grijs, geel, blauw etc aan dit gedrag en in al die tijd is er nog niets veranderd. De kinderen die eind jaren 80 op school les kregen in het milieu netjes houden gooien nu net zo hard hun troep op straat.
  Om de een of andere reden houden Curacaoenaars niet van een schone omgeving. Of ze geloven allemaal in kaboutertjes en in dat geval zou een park als de efteling (ook allemaal sprookjes) het hier zeer goed doen.

 5. Een utopie.
  Kijk naar Fuikdag.

  Het wordt gewoon een grote bende, niets nieuws onder de zon!!

 6. Lieve mensen neem dan gelijk een zakje extra mee voor in de auto zodat jullie de rest van het jaar de straat ook schoon houden! En ook zou het fijn zijn om afval wat niet in de zak past zoals een oud vies matras,koelkast of dode hond af te voeren daar waar het hoort en niet langs de weg te pleuren.
  m.vr.gr

 7. Ze kunnen beter vragen om de half miljoen bij de Landsloterij te winnen.