CURAÇAO – Dinsdag was het dan zover. Inez Loods en Elyse Isebia, winnaars van de Publieksprijs 2012 van de ‘Short Movies, BIG Stories’ competitie tijdens de eerste editie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam, vertrokken naar Nederland om in Rotterdam het IFFR bij te wonen.

Het Curaçao IFFR 2012 leverde meer dan 35 korte films op in het kader van de jongeren competitie ‘Short Movies, BIG Stories’. De korte film ‘Empty’ gemaakt door Inez Loods en Elyse Isebia werd door de jury gekozen als beste in de categorie Music Video.

Prijs
Samen met de Juryprijs winnaars van de categorie Fictie: ‘W.D.D.H. (What the Deaf Don’t Hear)’ door Benjamin Boyce en Kelsey Gittens, en de categorie Documentaire: ‘Petroli’ door Vincent Lauffer, dong hun korte film ‘Empty’ mee naar de Publieksprijs en kwam als winnaar uit de bus. Hun prijs: een volledig verzorgde reis naar het International Film Festival Rotterdam 2013.

Film
Onder begeleiding van Curaçao IFFR projectleider Percy Pinedo en ‘Short Movies, BIG Stories’ coach Giordana Jansen zullen Inez en Elyse een week lang ondergedompeld worden in het grootste filmfestival van Nederland. Zo zullen zij hun eigen film presenteren tijdens schoolvoorstellingen, meedoen aan de ‘We Are Next’ workshops die diverse aspecten op het gebied van film maken belichten en deelnemen aantal van andere activiteiten op filmgebied voor en door jongeren.

Blog
De ervaringen en indrukken die zij opdoen zullen de komende week te volgen zijn via de Curaçao IFFR facebookpagina en de blog op de website. Deelnemers aan de ‘Short Movies, BIG Stories’ competitie 2013 hebben nog tot en met 28 februari de tijd om hun film in te zenden en daarmee kans te maken op een van de fantastische juryprijzen en mee te dingen naar de Publieksprijs 2013 tijdens de tweede editie van het Curaçao IFFR dat plaats zal vinden van 4 tot en met 7 april.

www.versgeperst.com