CURAÇAO – Adviesbureau Veerkracht en De opvoedpraktijk hebben de handen ineen geslagen en starten dinsdag met een training voor ouders van kinderen tussen de zes en twaalf jaar met ADHD (-kenmerken). De oudertraining ‘Remweg?!’ wordt aangeboden in de vorm van mediatherapie.

Dit houdt in dat de ouder zelf bepaalde handelingen uitvoert onder begeleiding van een deskundige. “Kinderen leren tijdens hun ontwikkeling gaandeweg hun impulsen te beheersen en aandacht te reguleren”, zegt de organisatie. “Sommige kinderen slagen daar niet goed in. Ze doen het eerste dat in hen opkomt, zonder rekening te houden met de gevolgen van hun handelen.” Volgens de organisatoren zijn deze kinderen vaak motorisch onrustig. “Ze zitten voortdurend te friemelen en zijn steeds in de weer. Bij hen lijkt de ‘rem’ waarmee ze hun impulsen kunnen beheersen weg te zijn.”

Remweg?!
De training is bedoeld voor ouders van kinderen met ADHD-kenmerken of waarbij de diagnose ADHD is gesteld en wordt verzorgd door Vera van der Weel (pedagoog, gezinsbegeleider van Veerkracht) en Shanti Guanipa (orthopedagoog, gz-psycholoog van De Opvoedpraktijk). Zij leren de ouders hoe zij hun kind leren te stoppen, nauwkeurig te kijken en luisteren, planmatig te denken en handelen in dagelijkse situaties. ‘Remweg?!’ is ook zeer geschikt voor beroepsopvoeders.

Deelname
‘Remweg?!’ bestaat uit acht bijeenkomsten op de dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Kosten voor deelname zijn 350 gulden per persoon of 550 gulden per ouderpaar. De bedragen zijn exclusief trainingsmateriaal van 100 gulden. Aanmelden kan telefonisch via telefoonnummer 868-0403 of 523-2762 of per e-mail via deopvoedpraktijk@gmail.com. Meer informatie over de training is te vinden op de website van De Opvoedpraktijk.

2 reacties op “Leer je kind beter omgaan met druk en impulsief gedrag”

  1. In plaats van leren omgaan met ADHD is het zinvoller om gedegen onderzoek te doen naar de lange termijns effecten van emotionele verwaarlozing van kleuters door hun ouders

  2. Oeps, jammer maar helaas toch voor velen een te kostbare curcus.
    Misschien kan er wel een tweede curcus komen om de vele (volwassen) luierikken/ slomerikken nu juist tot enige nuttige activiteit tijdens hun werk te doen overgaan met als trainingsmateriaal ………. een doos spaanse pepers 🙂