CURAÇAO – Het Festival Center stond gisteren weer op zijn kop tijdens de tweede voorronde van Festival di Tumba. Diverse onderwerpen, tumba’s met inhoud en een boodschap passeerden de revue. De avond begon rustig maar al gauw begonnen de toeschouwers te dansen en mee te zingen.

Zangeres Jill Frans was de enige dame die gisteren het podium besteeg. Zij zong het nummer Magic Treasure (Ey ta awa). Van de zeven inschrijvingen speelde de band uiteindelijk vijf tumba’s. Frans leverde met haar band zoals altijd een goede prestatie.

Tumba’s
De redelijk jonge band Hoben na Timon en Karabela kunnen met trots terugkijken naar hun optreden, maar de topper van de avond was de muziekformatie Dreams. Zangers Guershon, Quinthony, Heinrich, Igmar de la Ren en Amos Balentien. De combinatie Ravello Antoin en Gabriello ‘Cuco’ Cruz, zeker geen onbekende namen in de Tumba-wereld, was verantwoordelijk voor twee van de vijf tumba’s van Dreams. Balentien, verkleed als leeuwentemmer heeft zijn titel goed verdedigd met zijn tumba ‘Payaso’. Een passage (vertaling) van Payaso: “Laganan yamabo un payaso. Laat ze jou een clown noemen, maar weet altijd wie je bent. Zet door, geef niet op want ook clown zijn is een beroep. En de meeste clowns zijn tenslotte eigenaar van het circus.”

Laatste ronde
Vanavond vindt de laatste ronde plaats in het Festival Center met wederom grote namen en hoge verwachtingen. Tijdens deze ronde wordt ook duidelijk wie doorgaan naar de finale van vrijdag en kan beginnen aan hun ‘polish’ oftewel de kers op de taart.


Foto’s: Reyeanne Goilo

www.versgeperst.com