• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een wiskundige aan de Universiteit van Oxford heeft een nieuwe meetmethode voor het menselijke gewicht ontwikkeld. Volgens wiskundige Nick Trefethen is de Body Mass Index (BMI) gebrekkig omdat het geen rekening houdt met de verhouding tussen spiermassa en vetweefsel.

Dit is echter niet de eerste keer dat er kritiek is op de huidige BMI-formule die veelvoudig wordt gebruikt om onder- of overgewicht te bereken), zo meldt Nu.nl. Trefethen vindt dat de BMI korte mensen laat geloven dat ze dun zijn, terwijl langere mensen het gevoel krijgen dat ze een gewichtsprobleem hebben.

Natuurlijke massa
Volgens de wiskundige wordt geen rekening gehouden met de hoeveelheid natuurlijke massa die grote mensen hebben. “Hierdoor wordt overschat hoe ‘goed gevuld’ kleine mensen zouden moeten zijn”, zegt Trefethen. De BMI is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte. Een BMI tussen 18,5 en 24,9 is normaal. Minder dan 18,5 wordt beschouwd als ondergewicht, terwijl 25 tot 29,9 wordt beschouwd als overgewicht. Bij een cijfer van 30 of hoger is de persoon zwaarlijvig.

Nieuwe formule
In de nieuwe formule wordt het gewicht in kilogram eerst vermenigvuldigd met 1,3 en het antwoord wordt vervolgens gedeeld door de lengte in meters tot de 2,5de macht. De wiskundige benadrukt dat zijn formule meer is dan een academische oefening. De resultaten zouden volgens hem de gezondheid van miljoenen mensen kunnen beïnvloeden.

1 reactie op “Nieuwe meetmethode menselijk gewicht”

  1. En kunnen ze mijn “zware botten” dan ook in de formule verdiskonteren …..please !!!!!!!