• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Milieu- en recyclingbedrijf Green Force heeft een successvol jaar achter de rug. Dat meldt de eigenaar van het bedrijf Timo Brouwer. “In 2012 heeft Green Force 388.000 aluminium blikjes kunnen laten recyclen.” Dat zijn 230.000 blikjes meer ten opzichte van vorig jaar.

 
Volgens Brouwer is het recyclen van aluminium blikjes heel belangrijk voor een duurzame ontwikkeling van Curaçao, het tegengaan van de opwarming van de aarde en het tegengaan van de vervuiling van lucht, aarde en water.

Petflessen
Het recyclingsbedrijf is vorig jaar ook begonnen met het inzamelen van petflessen. In totaal zijn ongeveer 280.000 flessen gerecycled. “Dat zijn 280.000 flessen die niet meer naar de landfill gaan en niet meer het milieu van Curaçao zullen blijven vervuilen voor de komende 450 jaar”, zegt Brouwer. “Zo een plastic fles kan er namelijk heel lang over doen voor dat het verteerd is. Plastic is niet biologisch afbreekbaar.”

Plasticfolie
Daarnaast is Green Force vorig jaar gestart met de inzameling van plasticfolie. De meeste producten die men consumeerd op het eiland, komen het land binnen op pallets. “Vaak zijn de pallets verpakt in plasticfolie van het type 4, ook wel LDPE (Low Density Polyethyleen) genoemd. Verschillende bedrijven, waaronder supermarkten, importeurs, drank producenten en anderen, hebben zich gemeld bij Green Force om dit milieuvervuilend materiaal te laten recyclen”, gaat Brouwer verder. Het bedrijf heeft inmiddels al 25.400 kilo van dit material ingezameld. “Het gaat allemaal naar het buitenland voor hergebruik. Dit soort plastic kan 250 jaar in het milieu blijven liggen.”

8 reacties op “Green Force: recycling in de lift”

 1. @ Marie Montreux. Ik geloof nu toch, dat je niet je sterkste optreden hebt op VP. Meld niet zomaar een onderzoek van TNO, maar geef daarvan de link als traceerbaar bewijs mee. Laten we het eens van de andere kant bekijken. Al jaren of zijn het eeuwen dacht de mensheid, dat het “beter” was om niet te recyclen en het lekker te dumpen. Zouden recyclingbedrijven nu echt zo stom zijn om wel te recyclen, want je mag er toch van uit gaan, dat we steeds “slimmer” worden en ons steeds meer kennis eigen maken over het milieu, maar jij denkt precies het tegenovergestelde als het over PET-flessen en aluminium blikjes gaat tenminste. 1 Onderzoek van een TNO is nog geen zwaluw. Het lijkt mij toe, dat Green Force andere bases heeft gehad om het bedrijf te starten en het maakt niet uit of dat commercieel is zoals ook bij oude kranten ophalen of is dat ook als een verwijt van je bedoeld? Ik hoor wel van je of we van Curacao en de wereld een grote dumpplaats moeten blijven maken 🙂

 2. Beste mevrouw Montreux,
  Voor uw informatie, gaat u even deze sites bezoeken en dan pas een oordeel velen over mij en mijn milieuactiviteiten.

  Green Force is een commercieel bedrijf met vele niet commerciele nevenactiviteiten; we doen aan bomen planten (kost alleen geld), dieren hulp en sterelisatie (cost alleen geld), gratis educatie op scholen (kost tijd en mankracht) en herintroductie van mangroves op het eiland, etc. Dat weet u natuurlijk niet omdat u mij en Green Force niet kent.

  Hier zijn de links:
  http://www.greenlivingtips.com/articles/Recycling-energy-savings.html
  http://greenyes.grrn.org/2001/05/msg00068.html
  http://www.ehow.com/facts_5519046_recycling-save-energy.html

  Misschien kunt u nou rectificeren dat u verkeerd bent?, of is dat te veel gevraagd?.
  Green Force

 3. Ik ben blij dat veel mensen iets om het milieu geven en het goede willen doen, maar gelijk zeggen dat iemand die het niet met uw methoden eens is, gebaseerd op onderzoek is eerder emotioneel en lijdt tot een smerigere wereld, dan beredeneerd naar feiten kijjken en open staan voor andere methoden

  Jammer dat your worst nightmare zijn energie dus niet in het positieve en oplossingen steekt ipv gescheld

 4. Greenforce, dat het 95% energie scheelt klinkt leuk, maar ik kan ook vanalles zeggen. Kunt u mij de naam van die onderzoeker geven aub?

  En leuk dat u niet probeert te argumenteren, maar mij omlaag te halen. Dat ik zeg dat recyclen niet altijd de milieuvriendelijkste oplossing is, is gewoon een feit. Er bestaat tal van onderzoek op te vragen bij TNO die het tegendeel bewijst.. Mensen denken vaak bij het woord recyclen dat het het milieuvriendelijkste is, omdat dat in de jaren 80 vaak gedacht werd en dat in ons hoofd is blijven hangen.
  Om in die gevallen dat het niet milieuvriendelijk is, niet te recyclen, maar het te laten verteren is gewoon logisch nadenken en wijsheid.
  Het slaat echt nergens op dan gelijk een parallel te trekken met een mensen die bij fuikdag rotzooi dumpen.
  En als er geen hernieuwd onderzoek is gedaan naar PET en alumium recyclen is mij conclusie goed en staat uw gedrag, recyclen, meer na aan dat dumpgedrag dan het mijne

 5. Goede NOODZAKELIJKE acties Green Force!! We leven in 2013! Helaas zijn er velen, die niet over de capaciteiten beschikken om uw ideeën te kúnnen begrijpen. De groep IQ44’ers met name.

 6. Mevrouw Montreux, u bent te stom om de waarheid uit uw eigen inzending te kunnen inzien, dat “deskundigen” raport dat u mentioneerd zegt duidelijk: het is vervuilender om het te transporteren voor recycling dan het korte rit naar de landfill.

  Ja dat is logisch, je rijdt 50 km naar de landfill of je transporteert het afval duizenden km overzee naar een land waar het gerecycled kan worden. Maar dat raport zegt niets over de vergelijking tussen het product te recyclen en het maken van een nieuw product.

  U heeft waarschijnlijk de zelfde stalen plaat voor uw kop als de rest van de bevolking hier die het afval op straat dumpt. Kijk maar naar Fuikdag, er is voor 3 weekeinden schoongemaakt. Volgens uw theorie is het minder milieuvervuilender om het afval daar te laten liggen dan het weg te brengen naar de landfill, omdat die verder weg is.

  Ga is een keertje op internet leren in plaats van u domweg te laten leiden door een beperkt onderzoek dat waarschijnlijk ook nog is gemaakt door een lobbygroep van de olie industrie.
  YWN

 7. Beste mevrouw Montreux,
  Voor uw informatie, het recyclen van een aluminium blikje bespaart 95% energie in vergelijking met het maken van een nieuw blikje. Dat is onderzocht door deskundigen en is inclusief de vervoers kosten en uitstoot van CO2.

  Voor plastic flessen is dat 75% energie besparing.

  Maar aangezien u het beter lijkt te weten, misschien kunt u men dan vertellen waarom Nederland in de jaren 80 circa 200 landfills had, en nu maar 12. Misschien kunt u ook de wereld uitleggen waarom Nederland 98.5% van zijn afval recycled en de VS al 64%. Dat is zeker omdat het allemaal zo slecht is voor het milieu.

  Voor uw informatie, wat u nu wilt is doorgaan met uw linearie manier van denken:
  Product kopen -> product consumeren -> verpakking dumpen.
  De hele wereld is bezig met de overgang van onverantwordelijke consumptie naar duurzame consumptie, waarin materialen optimaal hergebruikt worden:
  Product kopen -> product consumeren -> verpakking hergebruiken

  Ik nodig u uit om een recycling presentatie te komen volgen van Green Force, dan zult u zelf in staat zijn om te beoordelen of het nou goed geargumenteerd is of niet.
  Green Force

 8. Er wordt steeds gezegd door deze organisatie dat het in het belang van het milieu is, maar is het niet gewoon commercie. Jaren geleden heeft milieukundig onderzoek aangetoont dat het recyclen van PETflessen en alimunium (wegens de uitlaatgassen bij vervoer en spoelwater) milieuvervuilender zijn dan het naar de landfill brengen. Ik heb nog echter nooit onderzoek gezien dat Greenforces instelling onderbouwd.