• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Junior Tumbafestival & more is ook dit jaar weer gevuld met optredens. Onder andere Gio Fuertisimo en een dansgroep met een populaire gastartiest bestijgen tijdens de Showtime het podium. Daarnaast treden drie Junior All Star orkesten op die de deelnemers begeleiden.

De jonge muzikanten van de drie orkesten maken kans op prijzen in de categorie:
– de muzikant die zich het meest weet te onderscheiden;
– meest gedisciplineerde muzikant;
– en stimuleringsprijzen.

Programma
Zondag om 18.00 uur openen in het Festival Center de Junior All Star & Singers  met het volkslied van Curaçao. Een uur later treden de deelnemers op, waarna de winnaars bekend worden gemaakt. Hierna brengen de winnaars hun lied ten gehore. Dreams mag om 21.00 uur het podium betreden om een spetterend optreden weg te geven. Om 22.00 uur volgt de afsluiting.

Lied
De deelnemers gaan strijden in twee categorieën: Ritmo di Tumba en een gemengd genre. Onder leiding van drie Junior All Star orkesten brengen de deelnemers hun lied ten gehore. Het nummer wordt beoordeeld op tekst, melodie en uitvoering. In de Tumbacategorie worden de nummer één, twee en drie gekozen. In de gemengde categorie slechts een nummer één en twee.  De winnaars van elke categorie worden tot Koning en Koningin gekroond en treden op bij alle officiële activiteiten op Curaçao en in het buitenland.

Kaarten
Kaarten kosten twintig gulden. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen voor slechts een tientje naar het festival. Tickets zijn verkrijgbaar bij 24 uur uit de muur, Beep Beep Rio Canario, Inter Alfa en het Festival Center.

www.versgeperst.com