• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CuracaoCURAÇAO – Zon, zee en strand. Allemaal ingrediënten die de meeste mensen aan een goede vakantie linken. Travel+Leisure onderzocht welke stranden als mooiste van de wereld worden gezien. Reizigers werd gevraagd hun favorieten te onthullen. Curaçao eindigde op de ‘overall list’ als zevende met Playa Kalki.

Op de lijst staan de 54 meest bekende stranden die door de stemmers zijn beoordeeld. In de categorie ‘best for activities’ wist Playa Kalki zelfs de derde plek te veroveren.

Playa Kalki
De stemmers hebben voor Playa Kalki gekozen om haar mooie parelwitte strand, helderblauwe water en de mogelijkheid tot leuke activiteiten. Tijdens het snorkelen worden de schitterende koraalriffen bij het strand zichtbaar en zwemmen adelaarsroggen en juffertjes rond.

Top 10
1. Wailea Beach, Maui, Hawaii
2. Seaside Beach, Seaside, Florida
3. Bahia Gardner, Galapagos eilanden
4. One Foot Island Beach, Cook eilanden
5. Seven Mile Beach, Grand Cayman
6. Voutoumi Anti Paxos, Griekenland
7. Playa Kalki, Curaçao\
8. Maya Bay, Ko Phi Phi, Thailand
9. Assateague Beach, Virginia
10. Pampelonne Beach, Saint Tropez, Frankrijk


Foto Playa Kalki: Pierre Arsenault/Alamy

22 reacties op “Curaçao in top tien mooiste stranden ter wereld”

 1. Die stemmers hebben blijkbaar de oost Caribbische eilanden nooit gezien. Vanaf Granada in een boog tot aan St. Maarten, vele eilanden en eilandjes met veel mooiere en onbedorven stranden, waar Curacao, Aruba en Bonaire niet aan kunnen tippen.

 2. Curacao heeft inderdaad bijzonder mooie stranden, maar zoals we zien aan de reacties is het woordje “mooi” een heel rekbaar begrip. En als men inderdaad zo trots wil zijn op deze vermelding, dan mag er wel behoorlijk meer gedaan worden om deze stranden ook schoon en veilig te houden.

 3. Wat zou ik zeggen? Proud to be Yu di Korsou!
  En…..Aruba staat niet bij!
  Zo zie je maar…….. dit is één van de vele goede dingen die Curaçao heeft!

 4. ik zou echt op caracasbaai hebben gestemd

 5. Ik dacht dat Aruba de mooiste stranden heeft.

 6. Kijk, dit is een opsteker.!!!!.
  Hoeveel miljoenen dollar is deze ranking waard. En als ze er zijn gaan ze ook naar de andere prachtige baaien die we op het eiland hebben.
  Is dit al op de radio en de televisie geweest. Wij doen toch mooi mee met de groten der aarde.
  Korsow PAbiennnnnnnnn

 7. Eindelijk hed martijn iets positief over curacao geschreven ,, en sjors als je je spullen in de baul van je huur auto zet, zien die boeven dat niet ., of no …

 8. @Jzoer, Strand is wel mooi maar is het jammer als ze je huurauto leegroven..

 9. Goh wat een klagers (Nederlanders zeker…), en toch zit Curacao elk jaar (ELK JAAR!!) weer met een van de stranden bij de beste strandjes ter wereld op allerlei verschillende reiswebsites.
  Blij dat ik hier woon, kan ik er dagelijks van genieten!
  Volgende keer Grote Knip maar eens in een top tien, na Cas Abao Beach en Playa Kalki.

 10. Laat al die klagers alsjeblieft wegblijven van ‘mijn’ mooie strandjes! Voor mijn persoonlijke top10 hoef ik niet eens het eiland af! Afwisseling troef: als ik ruige natuur wil dan ga ik naar een van de baaitjes bij San Juan, snorkelen doe ik bij Porto Mari of Lagun, dineren bij zonsondergang kan bij nog veel meer strandjes, optredens in de open lucht zien vanaf een strandbedje of dansen met je blote voeten in het zand. Of gewoon barbecuen met alles erop en eraan, prima gewoonte van de Yu di Korsou, kortom, in ruim tien jaar Curacao verveel ik me nog steeds niet.
  Azijn pissen kunnen een paar reageerders hier erg goed. Gelukkig heeft die categorie zo de pest aan al onze mooie strandjes – en eigenlijk aan alles wat Curacao is – dat die liever in het paradijselijke Nederland of het utopische Amerika zit, dus daar heb ik geen last van. Heerlijke stranddagjes hier, zonder (azijn)pis op Cas Abao Beach, Santa Cruz of Grote Knip!

  Top tien in willekeurige volgorde?

  Grote Knip
  Lagun
  Porto Mari
  Kokomo Beach
  Zanzibar
  Cas Abao Beach
  Playa Largu
  Santa Cruz
  Daaibooi Baai
  Pirate Bay
  en omdat 10 echt niet genoeg is:
  Playa Kalki (of all places)
  Playa Shon Mosa
  en die prachtige stille minibaaitjes op Banda’bou die alleen per boot bereikbaar zijn

 11. We zijn hier op Curacao gezegend met niet 1, maar meer dan 40 stranden en baaitjes. Voor mijn persoonlijke top 10 hoef ik niet eens het eiland af! Werkelijk iedereen kan hier het perfecte strand vinden. Als ik ruige natuur wil dan ga ik naar een van de strandjes bij San Juan, snorkelen doe ik bij Porto Mari of Lagun, dineren bij een zonsondergang kan bij nog veel meer strandjes, optredens in de open lucht zien vanaf een strandbedje of dansen met je blote voeten in het zand, kortom, in ruim tien jaar Curacao verveel ik me nog steeds niet.
  Azijn pissen kunnen een paar reageerders hier erg goed. Gelukkig heeft die categorie zo de pest aan al onze mooie strandjes – en eigenlijk aan alles wat Curacao is – dat die liever in het paradijselijke Nederland of het utopische Amerika zit, dus daar heb ik geen last van. Heerlijke stranddagjes hier, zonder klagers op Cas Abao Beach, Santa Cruz of Grote Knip!

  Top tien in willekeurige volgorde?

  Grote Knip
  Lagun
  Porto Mari
  Kokomo Beach
  Zanzibar
  Cas Abao Beach
  Playa Largu
  Santa Cruz
  Daaibooi Baai
  Pirate Bay

 12. Nou zeg, wat een negativiteit allemaal! Ik ben het ook niet met de top 10 eens, maar Kalki is echt wel een mooi en schoon(!) strand hoor! Mijn favoriet op Curacao is Lagun (goed snorkelen daar!) en van de wereld playa Parque Tayrona (Colombia) en de stranden in Goa (India), maar ach, ik heb zoveel nog niet gezien. Curacaose vrienden, de stranden van dit eiland zijn toch prachtig, kom op zeg!!!

 13. @ Gerd: Het is nooit goed he?

 14. @ Anonymous:
  Helemaal mee eens. Kennelijk hebben ze het strand alleen vanuit de lucht gezien.Het stinkt er naar urine, er liggen uitwerpselen van…. Het koraal wordt kapot gevaren door een boot met duikers en schoonmaken? Nooit van gehoord.

 15. E E mensen, wat is het met al deze negativiteit? Onafhankelijke touristen en journalisten hebben curacao in de top 10 gestemt. Boven st. Tropez en Thailand en in gezelschap van Griekenland en Galapagos en het enige wat jullie kunnen doen is klagen en zeuren? Wees even trots, wees even blij – gun het jezelf en je mede yiu di Korsou om even trots te zijn op ons eiland… ons rotsje waar we van houden…

 16. Het zeewater is tenmiste het schoonste van het eiland, misschien heeft dat wel ermee te maken. Hoe meer luxe jachten des te smeriger het zwemwater. Banda riba is zo verpest door de rijke elite en hun poepjachten cq chemische toiletten.

 17. Ik geef de voorkeur aan Kokomo Beach en Porto Mari. Schoon, netjes en geen rotzooi.

 18. Opsteker voor de toeristensector op Curaçao, maar realistisch is die hoge plaats op de ranglijst niet. Als exotische stranden liefhebber ken ik de plaats van de stranden van dushi Korsou, en dat is niet in de top 10….

 19. Wat scoren we op de meest vervuilde stranden (Fuikbaai) en de meest criminele stranden?

  Parkeren bij Mambo is een garantie voor een autoinbraak.

 20. Playa Kalki, always been my favorite 🙂 !!

 21. Ik denk zelf dat die genoemde juffertjes in bikini doorslaggevend zijn geweest 🙂

 22. Nou die stemmers hebben dan stront in hun ogen, alles aan het strand is artificial en de prachtige onderwater scenery is verwoest door het zandstorten, je kan niet zeggen everything is plastic maar ik bedoel hetzelfde. Blauwbaai is nog zo’n voorbeeld van natuurvernietiging.