• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Verschillende vrijwilligers en duikscholen hebben afgelopen weekend bij de Fuikbaai de handjes uit de mouwen gestoken om het water weer spik en span te krijgen. Ongeveer 25 duikers gingen het water in en kwamen terug met een schrikbarende hoeveelheid vuilnis. 

 
De actie was op poten gezet door Arthur en Josette Kölker. In totaal is 1.100 kilo aan blikjes, drankjesflesjes en handdoeken uit het water gevist. Het meeste afval werd in het zuidelijke deel van de baai opgedoken.

Eerste schoonmaakactie
De dag na Fuikdag vond de eerste schoonmaakactie plaats. Toen is het echtpaar het strand afgestruind om achtergelaten vuil op te ruimen. Een week na Fuikdag hebben de Kölkers een tweede schoonmaakactie op touwen gezet. De actie van afgelopen weekend was nodig, omdat het water weer rustig was en het zand naar de bodem was gezakt waardoor de duikers het vuil gemakkelijk konden vinden en opruimen. Van 12.00 tot 16.00 uur visten de duikers bergen vuil uit het water, dat door andere vrijwilligers aan land in de vuilnisbakken gooiden.

.

 

 

11 reacties op “1.100 kilo vuil opgeruimd bij Fuik”

 1. Het is vandaag weer Fuikdag. Gek genoeg geen berichtje op versgepert dit keer. De overheid is ook wakker geworden. Het kost de gemeenschap bakken met geld om alles en iedereen daar in goede banen te leiden. Coast Guard, Ambulance, brandweer, Selikor, vrijwilligers om de troep op te ruimen. Allerlei tips hoe te barbequen op een boot.
  Heb het altijd al gezegd. BijGod enop Curacao is alles mogelijk. ben benieuwd wat er volgend jaar gaat gebeuren.

 2. Dus Fuikdag wordt vanaf nu: Dia di Porko !

 3. Set di porko e hendenan ku ta bai Fuikbaai.

 4. Echte “boaters” laten geen rotzooi achter, die komen namelijk vaker bij fuik. Het zijn de mensen die geen eigen jachten en boten bezitten die dit doen, want als je alleen 1 keer per jaar naar fuik gaat, dan kan je er toch wel vanuit gaan dat het weer opgeruimd is tegen de tijd dat je weer een keer gaat. Hele vuilniszakken vol troep overboord gooien, ipv het even bewaren en aan land weggooien. Vroeger was fuikdag leuk, nu is het sensatie en gezien worden.

 5. Volgend jaar weer al onze troep achterlaten.
  Fijn dat het wordt opgeruimd, want we houden niet van rommel.

 6. Ach ja…. We weten immers niet beter op Curacao dan dat een ander de rotzooi moet opruimen.

  Vindt het geweldig van de mensen die het doen, maar de porko`s die het achter hebben gelaten mogen ze van mij ook opruimen.

 7. Van mij mogen deze harde werkers een prijs of lintje krijgen. Echter, het is de vraag of Fuikdag door moet kunnen gaan op deze wijze als de “pleziermakers” zulke vieze varkens zijn.

 8. @ John. Weet je hoeveel jachten en op vaartuigen lijkende karkassen er al jaren op de bodem van het Spaanse Water liggen en niemand ruimt het op. De eigenaren zijn spoorloos en doen we maar niets.

 9. Hartelijk dank Arthur en Josette Kölker!!! Jammer dat het nodig was, maar je moet het met de feiten doen en die vereisten deze actie. Trots op jullie!

 10. Ja als je een jacht bezit hoef je niet schoon te maken! Heb je toch personeel voor!

 11. Respect voor de mensen die deze grote schoonmaakactie hebben uitgevoerd, maar de Fuikdagbezoekers die deze rotzooi hebben achter gelaten zijn gewoon varkens.