CURAÇAO – Het startsein voor de zesde editie van het jaarlijkse Avila Chamber Music Celebration wordt dinsdag gegeven onder leiding van Anne-Marie McDermott met het Opus One Quartet. Het is alweer meer dan een kwart eeuw geleden dat in het Avila Hotel een traditie geboren werd om klassieke muziek te presenteren.

Onder het motto ‘Art in Avila’ werd begonnen met concerten op de zondagochtend in de lobby. Later kwam de betere uitrusting in La Belle Alliance hiervoor beschikbaar, waar ook meer publiek kan worden ontvangen. Het Opus One kwartet bestaat uit Ida Kavafian, viool, Steven Tenenbom, altviool, Peter Wiley, cello, en natuurlijk McDermott zelf op piano.

Gouverneur
In 1999 is een nieuwe leuke traditie gestart met Art in Avila at the Governor’s Palace, een initiatief van Marguerite Saleh, echtgenote van de toenmalige gouverneur Jaime Saleh van de Nederlandse Antillen. Dit jaar vangt het festival aan op dinsdag om 18.00 uur in de namiddag met een ‘All Beethoven’ programma in La Belle Alliance. Daarna is er gelegenheid voor het publiek om de musici te ontmoeten en te genieten van een glas wijn op het terras.

Paleis
In de mooie receptiezaal van het paleis van de Gouverneur van Curaçao in Fort Amsterdam is op zaterdag 26 januari vanaf 17.00 uur een concert met afwisselend korte stukken voor solo, duo, trio en kwartet. Waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede biedt na het concert een borrel aan in de tuin van het paleis.

Koffieconcert
De reeks wordt afgesloten op zondag 27 januari om 11 uur met een koffieconcert in La Belle Alliance met een feestelijk Opus One programma, te beginnen met Mozart’s Piano Quartet K.478, gevolgd door het Dvořák Piano Quartet Op. 87. Toegangskaarten voor de concerten zijn beschikbaar bij de balie van het Avila Hotel.De Amerikaanse pianiste AnneMarie-McDermott is de Artistic Director van het Opus One Quartet

www.versgeperst.com