CURAÇAO – Het strand van Lions Dive & Beach Resort was zaterdagavond decor voor een heel bijzonder diner. Aan een lange tafel dineerden twintig mensen, geheel gekleed in het wit. In koppels van twee hadden zij allemaal hun eigen voor-, hoofd- en nagerecht verzorgd.

 
Het diner was een initiatief van Nanne Holtrop, die eerder al de Snèkweek organiseerde. “Ik wilde zien of het mogelijk was om een diner in het wit te organiseren, waar de deelnemers het hele diner, van servetten tot glazen en van wijn tot de gerechten, zelf voorbereidden en meebrachten”, aldus Holtrop.

Bijzonder
Het strand van Lions Dive & Beach Resort bleek de perfecte locatie voor het bijzondere diner. “Het management reageerde direct enthousiast op ons verzoek”, zegt Holtrop. Nadat de deelnemers samen een borrel dronken, ging het diner rond 18.00 uur van start. Pas tegen middernacht eindigde de avond. “De deelnemers moesten iets bijzonders klaarmaken en dat is goed gelukt. Ik heb bijzondere gerechten voorbij zien komen.” Volgend jaar wordt het evenement opnieuw georganiseerd, maar dan voor een grotere groep.

5 reacties op “Bijzonder diner in het wit”

  1. Honderden groepjes organiseren dergelijke diners elke kerst en andere dagen Wat een wan-nieuws dit.

    @J, er bestaan ook blanke yu’i Korsou hoor!

  2. Wat een leuk initiatief! Fijn dat er nog een positieve bijdrage geleverd wordt aan de ontwikkeling van ons eiland op sociaal en culinair gebied. Danki en keep up the good work.

    un yu di Korsou.

  3. J: Een ding is zeker, jij zit er niet bij omdat je dit soort belachelijke opmerkingen maakt.

  4. @J: wat voor een bril heb je op? Ik zie een aantal mensen die een leuk diner hebben georganiseerd. Blijkbaar heb jij er veel moeite mee, met wat andere mensen doen en dragen.

  5. appart… geen lokalen (yu di korsou) ertussen… vandaar was de dresscode ook wit?