• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De altijd blije sprinter Churandy Martina is sinds gisteren op de Nederlandse televisie te zien in een reclame van fabrikant Remia. Martina promoot op een manier zoals wij hem kennen, een nieuw product van de saus- en smaakmakerfabrikant.

11 reacties op “Martina maakt supersnel een ovenschotel”

 1. Het gaat om de ‘blijheid’ en de snelheid van churandy. Nou, dat is beter dan het stereotype antilliaaan, die agressief en traag is. Niks mis mee met deze commercial. Ik vond ‘m grappig. En veel beter dan hoe jandinho ‘m neerzet. Da’s pas lullig.

 2. mensen niet zo serieus, dit is een leuke reclame.
  met humor en zelfspot…..
  helaas nemen een hoop antillianen zichzelf altijd zo bloed serieus.
  lange tenen???
  terwijl ze het imago hebben van veel humor en vrijheidslievendheid…
  Jan dino is een van de leukste komedianten in NL op dit moment.
  geliefd bij iedereen autochtoon en allochtoon…

 3. Als je hierover klaagt over typetje Martina moet je dat ook doen bij de Dino show die ook dit typetje heeft.

  Leuk om te zien dat een anti nu ook zijn bekendheid uitbuit met dit soort reclames! Olympische sporters trainen veel en veel meer dan die verwende voetballers maar verdienen vaak zeer weinig!

 4. Laat die jongen zich maar lekker dik betalen voor dat sausje.
  Hele sympathieke man.

  (en de hemel zij geprezen, alles beter dan de infantiel Gerard Joling in ‘n knijpfles reklame, ik begon al homofobe gevoelens te krijgen van Remia produkten)

 5. Naar mijns inziens komt de reclame bespottelijk en kinderachtig over. Het idee erachter is wel creatief, maar de uitvoering vind ik niet gepast. Ik vraag me af wat Martina er zelf van vindt.

 6. Heb genoten van de reclame. Wil je als presentator van een Remia reclame gevraagd worden dan moet je wel wat gepresteerd hebben. Voor de rest so be it. Als je Antilliaan zegt in NL, rijst het beeld omhoog van domme, moordende en drugsdelende mensen. Ik weet wel beter. Martina Top jongen, die doekoe’s kan je goed gebruiken. Zo infiltreren wij mooi in de NL-marketing filmpjes. Ben ik erg trots op. Mijn Antilliaanse BN-er!!!!

 7. Beter dit dan iemand die doet alsof. Je bent wat je bent. Een na-aper maakt zichzelf pas belachelijk. Martina hopi bon, ga zo door, je bent origineel man.

 8. Ik vind dit wel een leuke reclame! Martina spreekt goed Nederlands maar met een charmante accent, niks mis mee. Moet kunnen.
  Ben Nederlander.

 9. Totaal mee eens, ZONDE

 10. Ik hoop niet dat dit serieus is

 11. Ik heb het idee dat we hier trots zijn op Martina, en dat mogen we ook zijn op zijn sportieve prestaties.

  Echter de infantiele manier waarop Martina zich in de Nederlandse media presenteert doet het imago van de Curacaoenaar in Nederland geen goed en bevestigt ook allerlei vooroordelen.

  Nee, het is misschien even grappig het beeld dat Martina neerzet van een weinig bespraakte mondi bewoner die naief de grote wereld ingaat maar ik heb het nu wel gezien.