CURAÇAO – De Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) bestond zaterdag 34 jaar. De universiteit heeft deze heugelijke dag vrijdag gevierd met studenten, docenten en een aantal genodigden. Speciale gast van de avond was dr. Shannon de l’Etoille van de Universiteit van Miami die een speech hield over muziektherapie.

Volgens de UNA is muziek een belangrijk onderdeel van de Curaçaose cultuur. “De waarde die muziek echter heeft voor therapie is nog niet algemeen bekend. Vandaar dat rector magnificus, dr. Francis de Lanoy, het onderwerp had uitgekozen.”

Heropening aula
Aan het begin van deze viering heeft de UNA tevens haar aula officieel heropend, aangezien deze net is gerenoveerd. Minister Rubia Bitorina van Onderwijs had de eer om het lint door te knippen in aanwezigheid van waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede, Bisschop Secco en Wilfred Flocker, voorzitter van UNA’s Raad van Toezicht.

Muziektherapie
Na de toespraken van zowel De Lanoy, Bitorina en Flocker heeft De l’Etoille een wetenschappelijke uiteenzetting van een uur gegeven over muziektherapie, waarbij verschillende video’s de effecten lieten zien. Na het officiële gedeelte konden de aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje genieten van sfeervolle livemuziek.

www.versgeperst.com