• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Zwangere vrouwen die te veel omega-6 vetzuren binnenkrijgen, hebben meer kans op een kind met overwicht. Hiervoor waarschuwen Britse onderzoekers. Dat meldt Nu.nl. De wetenschappers bestudeerden de vet- en spiermassa van 293 jongens en meisjes in de leeftijd van vier en zes jaar.

De resultaten werden vergeleken met de concentraties van verschillende type vetzuren in het bloed van de moeders tijdens de zwangerschap. De studie wijst uit dat kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap een hoog niveau aan omega-6 vetzuren hadden, meer vetmassa hadden. Nicholas Harvey van de University of Southampton zegt: “Deze resultaten suggereren dat het verminderen van de inname van omega 6 tijdens de zwangerschap een gunstig effect kan hebben op de lichaamssamenstelling van het kind.”

Omega-3 vetzuren
De resultaten van de studie, gepubliceerd in de januari-editie van the Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, toont ook een verband tussen de consumptie van omega-3 en de spiermassa van de kinderen. Hoe hoger het niveau van omega-3 in het bloed van de moeders, hoe minder vet en hoe meer spier- en botmassa de kinderen hadden. “Dit suggereert dat het slikken van visolie supplementen dus gunstig kan zijn tijdens de zwangerschap”, zeggen de wetenschappers. Maar volgens de wetenschappers blijkt dat omega-3 en omega-6 tegengestelde effecten hebben op de vetmassa. “Eerdere studies hebben geprobeerd om omega-3-supplementen te gebruiken om spiermassa te verminderen, maar onze resultaten suggereren dat een dergelijke aanpak het beste werkt in combinatie met een verlaging van de inname van omega-6”, aldus één van de wetenschappers.

www.versgeperst.com