• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het International Institute for Scientific Research (IISR) lanceert aankomende zondag tijdens het evenement ‘De emotionele ervaring van slavernij’ in Amsterdam, de website SlavernijOnline.nl. Naast de website worden ook de Facebookpagina ‘Slavernijonline’ en twitteraccount #onlineslavernij geopend.

De website geeft informatie over de geschiedenis van slavernij in de Nederlandse koloniën en de erfenis van het slavernijverleden in de hedendaagse samenlevingen (Suriname, Nederland en de voormalige Antillen).

Wat voelden ze?
Het evenement draait om de vraag: ‘Wat voelden de slachtoffers van deze misdaad tegen de menselijkheid gedurende het proces van slavernij?’. Aan de hand van oude beelden (schilderijen en tekeningen) geven nazaten van de tot slaaf gemaakten uiting aan het gevoel van de uitgebeelde zwarte mensen. Wat dachten ze? Wat voelden ze? Wat voelen de nazaten als ze naar die beelden kijken? Verschillende mensen geven uitdrukking aan deze gevoelens op het moment dat de beelden worden getoond. De manier van expressie is vrij: een gedicht, een lied, een rap, een speech.

Genocide Memorial Day
In Paramaribo, Suriname vindt tegelijkertijd de lancering plaats van de website door de Surinaamse redactie van SlavernijOnline.nl. In London zal de Islamic Human Right Commission in het kader van de Genocide Memorial Day een bijeenkomst organiseren waarin slavernij als een vorm van genocide wordt besproken. Tijdens het evenement zullen beide bijeenkomsten via Skype verbonden worden met de bijeenkomst in Amsterdam.

Toegang
Het evenement start zondag om 14.00 uur bij de Vereniging Ons Suriname aan de Zeeburgerdijk 19A in Amsterdam en is om 18.00 uur afgelopen. De toegang is 5 euro. Kaarten kunnen gekocht worden via slavernijonline.nl (e-tickets). Meer informatie is telefonisch op te vragen via telefoonnummer +316-41283785.

13 reacties op “Lancering website SlavernijOnline.nl”

 1. robert waarom parasiteer jij zo daar in Nederland, het land dat je zo verafschuwd of doe je dat om dat slavernij verleden van je verre voorouders alsnog te gelde te maken en dan wordt mij duidelijk dat zwarte rijksgenoten tegen een groeiende apathie bij de witte rijksgenoten aanlopen. Je zal wel niet begrijpen wat ik bedoel, maar dat ligt echt aan jezelf.

 2. Mensen dienen de geschiedenis in perspectief te nemen. Slavernij is onderdeel van de wereldgeschiedenis. van de tijd van de romeinen tot aan de dag vandaag bestaat slavernij. Er zijn verschillende volken vernietigd of geassimileerd. Geschiedenis dien je niet te vergeten (neem een Wiels met opruiende teksten wat we ook in afrika hebben gezien na de dekolonisatie met alle gevolgen van dien) maar je dient ook niet in het verleden te leven.
  Ik vind evenement wel een beetje overtrokken. Gaan we dit ook doen voor de bewoners van Naarden wiens hele stad uitgemoord werd door de spanjaarden?

 3. @Robert: Ik zie geen domme reacties, maar die van jou komt aardig in de buurt!
  @Anonymous: met je eens!

  Het slavernij verleden van Nederland is zeer kwalijk , zo ook alle andere landen die zich eraan schuldig hebben gemaakt. Het verleden mag nooit vergeten worden, maar blijven hangen in het verleden en blijven beschuldigen is ook kwalijk. Er zijn idd veel landen die nog aan slavernij doen, denk aan kindslaven, vrouwenhandel en daaruitvolgend misbruik. De landen die de sharia hanteren als wetgevend worden er steeds meer, zweepslagen is dan nog het minste. Dus Robert, veroordeel dat, ipv met je vinger te wijzen.

 4. @robert, ja als je geen steekhoudende argumenten hebt dan zijn andere argumenten dom. En dat is zo’n typisch negerargument. Ik heb nog nooit ergens gelezen dat Nederland (in die tijd Holland genoemd) heeft beweerd dat zij niet aan de toen voorkomende slavenhandel (samengevat in het woord slavernij) hebben mee gedaan. Maar hoe komt het dat er altijd een paar verre verre nazaten van de slaven van toen dit iedere keer weer oprakelen. Ruiken ze geld ? Zal in jouw beperkte visie ook wel weer een domme opmerking zijn !

 5. De enige landen of gebieden ter wereld waar slavernij in zijn meest pure vorm nog voorkomt is in islamitische landen en regio’s. De islamitische organisaties zouden er goed aan doen hun geloofsgenoten in met name afrika ervan te overtuigen dat slavernij één van de meest zware misdaden tegen de menselijkheid is.

 6. Typisch dat de site niet werkt. Of is het alweer offline gehaald?

 7. Domme reacties en meer zullen er volgens.

  Het is een informatieve website, maar inderdaad alle zwarte pagina’s van de Nederlandse geschiedenis moeten niet zo makkelijk toegankelijk zijn. Nederland heeft alleen maar goede dingen gedaan… Ow idd wat moeten de nazaten de slavenhandelaren dankbaar zijn.

  Wat een domme bekrompen reacties, verschrikkelijk.

 8. Wat geweest is , is niet fraai. In plaats van hierover steeds meer zelf te blijven jeremieren kan ook zelf positieve actie worden ondernomen.
  Kijk wat u kunt doen voor 27 miljoen slaven die vandaag wereldwijd worden uitgebuit.
  http://www.ted.com/talks/lisa_kristine_glimpses_of_modern_day_slavery.html

 9. Welke politieke partij in de Tweede Kamer gaat uitzoeken of er Nederlands belastinggeld aan deze idioterie besteed wordt.

 10. Enige inmenging van de Islamic Human Right Commission is helemaal de brutaliteit ten top. Laat deze mensen nu eerst maar eens orde op zaken in het Miden Oosten stellen en daar alle gruweldaden die in de naam van Allah gepleegd worden ( ja nu vandaag nog), veroordelen. Ben overtuigd dat ze daar de guts niet voor hebben. En die islamitische volksstammen in Afrika die hun broeders en zusters bij de honderd duizenden, ja ook vandaag de dag nog, uitmoorden.

 11. Ik vind het wel een grappig idee, maar eis dat het onderzoek verder wordt uitgebreid met: het slaven verleden van de negers in Brazilië, in Trinidad, in de Guayana’s, in de eilanden gordel die van Trinidad naar San Juan loopt, Hispañola, Jamaica, Cuba de zuidelijke staten van de U.S.A., de landen van Midden Amerika (Honduras etc.) ik weet bijna zeker dat ik een paar landen/eilanden in dit gebied vergeten ben (en wil nadrukkelijk stellen dat ik op dit moment alleen die gebieden noem die onder de invloeds sfeer van Portugal, Spanje, Engeland en nog wat ongeregeld, ja ook Nederland, vielen).
  Waarom deze studie alleen maar uitvoeren in de ex Nederlandse Antillen, Suriname en Nederland ? Is daar misschien subsidiegeld los te peuteren ? Ga a.u.b. iets nuttigs doen !

 12. Vermoeiend! Wat zullen er weeeeer veel zielig gaan doen alsof ze het zelf aan de lijve hebben ondervonden. Geweest is geweest en nu naar de orde van de dag.

 13. Goh wist niet dat er nog slachtoffers leven.
  Wie heeft weer geld nodig.
  Slachtoffertje spelen brengt geld in het laadje.
  Vraag de afrikaan of hij blij zou zijn als zijn voorvaderen naar het westen gescheept was.
  En …. gaan ze de afrikanen die hen verkocht hebben aanspreken???
  Weten ze dat slavernij nu nog steeds van kracht is in afrika.
  Hende sa zeur