• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De maand januari staat geheel in het teken van tumba. Voordat de tumbafestivals van start kunnen gaan moeten uiteraard wel liedjes worden geschreven. Tot en met donderdag 17 januari 20.00 uur kunnen tumbaliefhebbers hun liedje inzenden die misschien wel wordt gekozen tot de tumba van het jaar.

Het liedje kan worden ingeleverd op een cd of usb-stick bij het Curaçao Festival Center of per e-mail via festivalditumba2013@gmail.com. Het bestuur van Asosiashon di Músiko i Artista di Kòrsou (AMAK) maakt volgende week zaterdag bekent wie gaan optreden tijdens de festivals.

Agenda festivals
Zondag 20 januari – Junior Tumba Festival & More
Maandag 21 januari – eerste avond van het Festival di Tumba
Dinsdag 22 januari – tweede avond van het Festival di Tumba
Woensdag 23 januari – derde avond van het Festival di Tumba
Vrijdag 25 januari – Grote Finale van het Festival di Tumba

Prijs
Op donderdag 24 januari presenteert AMAK de ‘Mantel’ en de ‘Kroon’ voor de komende winnaar van 2013. Op deze dag wordt ook de volgorde van opkomst van de muziekgroepen voor de grote finale bekendgemaakt. De muziekgroep die hier niet bij kan zijn, krijgt de volgende dag nog de kans om tijdens een persconferentie van AMAK bekent te maken wanneer hun optreden plaatsvindt. AMAK benadrukt dat deze informatie niet via andere wegen of personen mag worden gecommuniceerd. “Wie deze regel overtreedt wordt gesanctioneerd conform artikel 3.4 van ons reglement.”

Finale
Tijdens de grote finale gaan de overgebleven muziekgroepen de strijd aan met elkaar om de felbegeerde mantel en kroon te bemachtigen. De Tumbakoning van 2012, Amos Balentin, zingt ter afscheid zijn tumba ‘Un humilde piedra’. Hierna volgt de prijsuitreiking waar bekent wordt gemaakt welke twaalf finalisten op de tumba-cd van 2013 komen. Vervolgens worden de tien finalisten die de meeste punten hebben vergaard bekendgemaakt. Naast de titel Tumbakoning(in) zijn er prijzen voor:
1. Beste arrangement
2. Grappige Tumba
3. Bèti Doran Prijs en
4. Originele Tumba

Toegang
Kaarten voor de festivals kosten voor de algemene sectie 80 gulden, red carpet voor alle avonden inclusief één drankje is 330 gulden en ‘Prime One’ kaarten kosten 800 gulden. AMAK laat weten dat er geen losse verkoopkaart is en dat er geen ‘gimmicks’ meer volgen. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Pòmp Station Jansen bij Sta. Maria, Beep Beep Rio Canario, Curaçao Festival Center, 24 uur uit de muur, G.L. Jewelry en Samson Saliña.

www.versgeperst.com