• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De oude, gedoneerde computers van de Prins Bernhardschool zijn aan een grondige test onderworpen. Zeven vrijwillige systeembeheerders onderwierpen de computers aan een bruikbaarheidstest en maakten een inventarisatie van ontbrekende onderdelen zoals geheugen, harddisk of schermen.

In de loop der jaren heeft de school via diverse donaties een aantal computers verzameld, die ingezet moeten worden in de lessen. De systeembeheerders hebben 1 april als doel gesteld om minimaal twee computers per klas te plaatsen.

Prins Bernhardschool
De Prins Bernhardschool maakt zich sterk voor het gebruik van ICT in de klas en heeft een computerlokaal. Het lokaal wordt hier echter niet voor gebruikt, omdat het op dit moment gebruikt wordt als klaslokaal als gevolg van gebrek aan lokalen. Ook is de school een pilot-school die de One Laptop Per Child (OLPC) gebruikt. De directeur van de school maakt zich al jaren sterk voor meer ICT in de klaslokalen, maar door geldgebrek is dit nog niet gelukt. De volgende fase in het project is het aanleggen van een netwerk door de hele school, bekostigd door donaties van bedrijven en personen.

2 reacties op “Computers Prins Bernhardschool getest”

  1. Ja, maak dit vooral wereldwijd bekend. Hoe lang zal het duren eer er weer eens ingebroken wordt en de computers verdwijnen?

  2. Voor de geïnteresseerden; de grote foto is hier te vinden: http://cdn.versgeperst.com/wp-content/uploads/2013/01/2013-01-07-PBS-Vooruit-vrijwillige-systeembeheerders.jpg

    Verder goeie actie uiteraard. Computers zijn al jaren een belangrijk hulpmiddel in de educatie. Zeker voor de jeugd.