• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Duizenden mensen zetten gisteren koers richting Fuik waar internationale en lokale dj’s werden ingezet om de drijvende feestgangers te vermaken. De kustwacht hield het evenement nauwlettend in de gaten en meldt dat er geen grote incidenten hebben plaatsgevonden.

Vanaf de vroege ochtenduren vaarden er al boten de baai binnen en tegen 09.00 uur ’s morgens was het feest dan ook al volle gang. De drank vloeide rijkelijk en muziek van onder meer dj’s Afrojack, Chuckie en Shermanology galmden van de boten. Ondanks de drukte en vele zwemmers vonden er geen grote incidenten plaats. “We kunnen terugkijken op een succesvolle dag”, stelt Paul de Kloet, hoofd kustwacht steunpunt Curaçao.

Veiligheid
De kustwacht voerde controles uit op boten onderweg naar het festijn. Ze controleerden voornamelijk op de benodigde veiligheidsmiddelen en het aantal personen aan boord. In Fuik zelf richtte de Kustwacht zich op de openbare orde en de veiligheid in en om het water. CITRO heeft uiteindelijk vijftien boten moeten wegslepen om uiteenlopende redenen. Acht personen werden behandeld door de ambulancedienst waarvan er twee naar het ziekenhuis moesten worden vervoerd.

Foto’s door de kustwacht en Paco de Rooij

4 reacties op “Fuikdag trekt duizenden feestgangers”

 1. @ Ikzelf,

  Lees even op de andere pagina dit bericht. Ga er vanuit dat de motor uit was, maar toch.

  Propeller

  Een 17-jarige meisje kwam tijdens het zwemmen met haar voet tegen de propeller van een bootmotor aan en liep snijwonden op in haar voet. Zij werd met de ambulance naar de polikliniek overgebracht.

 2. @ Ikzelf,

  Jouw reactie toont je onbegrip van een goed voorbeeld geven zeer goed aan. Er was totaal geen enkele noodzaak om varend door de menigte te gaan. Wil je controleren dan kun je dat doen bij de ingang van Fuik, haal je iedereen naar de kant en kun je controleren wat je wil.

  Dit onprofessionele gedrag van de Kustwacht moet worden veranderd en hard worden aangepakt.

 3. Edgar,
  Ten eerste: je zeurt.

  En hoe wil je dan dat ze komen controleren? Peddelen??
  Of ga je dan zeuren: Waar is de kustwacht als je hem nodig hebt??

  De kustwacht ging daar netjes en beheerst mee om, niets dan hulde!

  p.s. je zeurt.

 4. Kan iemand mij even uitleggen wat de kustwacht daar met draaiende motoren tussen al de zwemmers doet ?
  Puntje veiligheid is bij hen (zelfs na het fatale ongeluk bij Daaibootbaai) nog steeds niet doorgedrongen ?
  Schande