• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Natuur heeft een rustgevende werking op de mens en zou zelfs depressies kunnen voorkomen. Een wandeling zo nu en dan door de groene landschappen van ons eiland, kan dat ook zeker geen kwaad. Caribbean Footprint organiseert deze maand elke donderdag een wandeling.

De eerste donderdag van 2013 staat een wandeling naar Boca Tabla op het programma. Over de ruwe noordkust wordt er gewandeld naar Boca Pistol waarna er naar boven wordt gewandeld naar een kalkterras. Wanneer de laatste zonnestralen over het eiland schijnen, eindigt de wandeling bij Boca Tabla. Parkeren voor de wandeling kan bij het eerste huis, afslag Boca Tabla.

10 januari: Schiereiland Caracasbaai
Volgende week wordt er gewandeld over het schiereiland bij Caracasbaai. Het is een smal pad dat om de Kabrietenberg leidt. Onderweg passeren er brasiabomen, bizarre rotsformaties en onverwachte uitzichten. De wandeling is stevig dus geschikt voor echte wandelaars. Er kan geparkeerd worden bij Caracasbaai, helemaal links bij de tweede rotonde (Poppy’s Place).

17 januari: Mishe-Noordkant
Komende vanuit Barber, voorbij Boca Tabla zien we aan de rechterkant zendmasten op een heuvel. Ongeveer 100 meter verder ligt aan de rechterkant van de weg het restaurant. Van hieruit start de wandeling langs de noordkant. Via slingerpaadjes leidt de wandeling langs verrassende uitzichten en indrukwekkende boca’s. Er wordt verzameld bij restaurant Landhuis Mishe waar ook geparkeerd kan worden.

24 januari: St Jorisbaai
Vanaf de Ostrich Farm gaat de wandeling van start over een smal pad langs het binnenwater van Sint Jorisbaai. Het oude koraalrif waarover gewandeld wordt, zit vol fossielen. Uiteindelijk leidt de wandeling naar een mangrovegebied waarna via een plantage de weg terugleidt naar de struisvogelboerderij. Er kan geparkeerd worden bij Ostrich Farm.

Tijd en kosten
De wandelingen gaan elke donderdag stipt om 16.00 uur van start en eindigt uiterlijk om 18.30 uur. Vanaf 15.45 wordt er verzameld en kan worden betaald. Kosten zijn 15 gulden. De wandelingen gaan over onverharde paden, hier en daar heuvelachtig met kleine stukjes over rotsachtige bodem. Geadviseerd wordt stevige wandelschoenen/gymschoenen en een flesje water mee te nemen.

3 reacties op “Wandelend de maand door”

 1. Altijd leuk dit !
  Wanneer start de wandeling in de zoutpannen?
  Is er meer info. hierover te vinden?

 2. Voor wie van wandelen houdt:
  Dirk Ooms, voormalig beheerder Ascencion, organiseert ook elke woensdag een wandeling. zie http://wandelenmetdirk.vndijk.nl/
  En met volle maan organiseert ronny van wild Curacao wandelingen door de zoutpannen of het Caracasbaaischiereiland. http://www.curacaowildtours.com/group.php
  In de kranten staan vaak publikaties van stadwandelingen op donderdag en op deze site staan veel wandeltips en routes:
  http://hikingcuracao.blogspot.com/#uds-search-results

 3. Jammer dat het op donderdagmiddag is, dan kunnen (de meeste) werkende mensen niet mee.