• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ons eiland is in januari weer de organisator van de ‘International Carnival Queen’ verkiezing. De kandidaten uit 25 landen komen op 24 en 25 januari aan en op 31 januari barst in het World Trade Center de competitie los. Stephanie Chang vertegenwoordigt dit keer Curaçao.

“Om te kunnen garanderen dat het evenement dat is gestart, geworteld en gegroeid in Curaçao, zijn wij begonnen om het te registreren zodat anderen dit evenement niet mogen organiseren zonder onze autorisatie”, zei organisator Percy Pinedo gisteren tijdens een persconferentie.

Prijzen
De verkiezing was vorig jaar, toen Yasmine Dos Santos uit Kaapverdië de titel ‘Carnival Queen’ won, een groot succes. De prijzen liegen er dan ook niet om. De winnaar gaat met 10.000 dollar, een kroon en trofee van Swarovski naar huis. De first runner-up wint 7.000 dollar, de second runner-up wint 3.000 dollar en de dames op de derde en vierde plek gaan met 500 dollar naar huis. Extra prijs voor het beste carnavalskostuum telt duizend dollar.

Activiteitenprogramma
In de dagen voor de slotavond van de competitie hebben de deelnemers een activiteitenprogramma om kennis te maken met Curaçao. De activiteiten, zoals een optocht door de stad, een feest voor ouderen en ‘pre-judging’, zijn geconcentreerd in Pietermaai.

Artiesten
De compositie ‘Tumba pa Keda’ van de arrangeur Hershel Rosario zal het centrale stuk zijn bij de opening. Een andere lokale artiest die gaat optreden is Randy Leroy. De eerste internationale artiest die de organisatie heeft aangekondigd is Lesley Grace, bekend van de hit ‘Will you still love me tomorrow’.

Landen
Bij de volgende persconferentie worden alle andere beroemdheden die erbij zullen zijn als jurylid of als genodigde, bekendgemaakt. De deelnemende landen zijn: Aruba, Bahamas, Barbados, Bolivia, Brazilië, Kaap Verdië, Colombia, Costa Rica, Cuba, Ecuador, Guatemala, Haiti, Nederland, Honduras, Nigeria (Afrika), Panama, Filipijnen, Puerto Rico, Dominicaanse Republiek, St. Lucia, St. Maarten, Suriname, Trinidad & Tobago, U.S. Virgin Island, Venezuela en Curaçao.

www.versgeperst.com