CURAÇAO – Drugsverslaafden worden vaak met scheve ogen aangekeken door de gemeenschap. Stichting Helping Hands van Gladys van Daal vindt dat deze mensen ook een fijne kerst verdienen. Traditiegetrouw organiseert de stichting jaarlijks op tweede kerstdag een diner voor hen in buurtcentrum Don Bosco.

De verslaafden werden vermaakt door een bandje waarvan een deel zelf ook verslaafd is geweest. Er werd gezongen, gebeden en gedanst.

Goede moed
Voordat er van het kerstdiner kon worden gesmuld, kwamen een aantal mensen aan het woord om de verslaafden goede moed in te praten. Eén van deze sprekers was ex-minister Hensley Koeiman. Volgens Koeiman heeft iedereen liefde nodig en is het mooi dat er mensen zijn die aan de verslaafden denken. “Dit moeten meer mensen doen, want ik ben ervan overtuigd dat hoe meer liefde we aan elkaar geven, hoe minder verslaafden er zullen zijn.” Het woord werd daarna gegeven aan een ex-verslaafde die twintig jaar drugs gebruikte. Zij vertelde de aanwezigen dat zij met de kracht van God uit het dal is gekropen en inmiddels al veertien jaar drugsvrij door het leven gaat.

Plezier
Tot slot boog iedereen het hoofd voor de priester die alle aanwezigen en het kerstdiner zegenden. Tijdens het diner werd harpmuziek gespeeld en pakten een aantal verslaafden de microfoon om een noot mee te zingen. Volgens organisator Van Daal is het prachtig om de mensen te zien glunderen. “Ik doe dit al 24 jaar en ik word er blij van als ik zie hoe zij hiervan genieten en ik ze toch een mooie kerst kan geven.”

2 reacties op “Helpings Hands bezorgt verslaafden mooie kerst”

  1. Nardy,

    helemaal mee eens, op zo’n mooi ei-landje als Curacao zouden helemaal geen verslaafden moeten zijn, en iedereen zou daaraan een handje mee moeten helpen.

    Alle achting voor mevrouw van Dal (Daal) en de vrijwilligers van haar stichting.

  2. Geweldig, hartverwarmend !!

    Deze mensen zijn slachtoffer van een ziekte, waar ze heel hard tegen moeten vechten, willen ze hier ooit van genezen. Natuurlijk hebben verslaafden ook liefde nodig, het zijn mensen.. !!

    Hulde aan Gladys van Daal en vrienden :)!