• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting F.E.L.I.S. is in 2010 opgericht door Gerda van Petersen. F.E.L.I.S. richt zich op naschoolse opvang en begeleiding van kinderen. Na één jaar met succes te hebben gedraaid dreigt er nu een donkere wolk boven de stichting omdat de subsidie voor komend jaar is afgewezen.

De stichting staat in hartje Otrabanda en zorgt ervoor dat de minderbedeelde kinderen van de wijk na school terecht kunnen bij Petersen. Hier krijgen ze een warme maaltijd, doen ze spelletjes, knutselen, spelen buiten en krijgen huiswerkbegeleiding.

Geen subsidie
In eerste instantie was de subsidie voor 2013 toegezegd door de AMFO. Voor 1 mei moest er een verzoek worden ingediend bij het gouvernement voor een zorgcontract. Daarmee zou alles rond zijn. Rond oktober/november zou de stichting definitief antwoord krijgen van de overheid over het zorgcontract, maar dat laat nog op zich wachten. Ongeveer anderhalve maand geleden kreeg Petersen een brief van de AMFO met de mededeling dat zij geen subsidie meer krijgt. De reden is dat de AMFO minder geld heeft om te besteden dan zij in eerste instantie hadden gedacht. “Met als gevolg dat we niet zijn ingeloot omdat we één van de laatste nieuwe stichtingen zijn”,  zegt Petersen.

Dreiging sluiting
Op dit moment draait F.EL.I.S. een naschoolse opvang en heeft elke vrijdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur een tienerclub. Nu de subsidie voor 2013 wegvalt kan de opvang niet meer gefinancieerd worden. Dat betekent dat 54 kinderen geen opvang meer krijgen per 1 januari en ook geen warme maaltijd. De stichting heeft wel een bedrag gekregen van Samenwerkende Fondsen maar dat mag uitsluitend worden gebruikt voor activiteiten in de wijk en de tienerclub. Dit jaar hebben alle kinderen nog wel een kerstdiner gekregen met behulp van Samenwerkende Fondsen.

Draag een steentje bij
Om Stichting F.EL.I.S. draaiende te houden is geld nodig, zodat Petersen de kinderen kan blijven opvangen en begeleiden. Maar vooral het allerbelangrijkste: aandacht, liefde en hoop blijven geven. Wie een steentje wil bedragen en ervoor wil zorgen dat F.EL.I.S. ook op 1 januari de deuren kan openen, kan een donatie doen via rekeningnummer 570000331 (CIBC FirstCaribbean) ten name van Stichting F.E.L.I.S.

1 reactie op “Stichting F.E.L.I.S. krijgt geen subsidie meer”

  1. Op jaarbasis zijn die kosten dus gelijk aan één van de trips van Hakim, Schotte etc ?
    oftewel
    nog een goede reden om dat geld terug te gaan halen bij onze maffia clan !