• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een tijd van delen, warmte, gezelligheid, familie en…heel veel eten. De kerstweek is van start gegaan en Curaçao koopt de supermarkten leeg om een heus kerstdiner op tafel te zetten. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg voorbijgangers: wat voor gerechten passeren deze kerst de revue?

“Wij gaan met vrienden eten”, zegt Linda (26). “Iedereen neemt wat mee, dus we kunnen van alles verwachten op het menu. Ik maak zelf teriyaki kip en een pastasalade met tonijn. Uiteraard wordt de rosé en rode wijn rijkelijk geschonken.”

Extra benieuwd
“Brownies met frambozen en roomijs als toetje, dat is één ding waarvan ik zeker weet dat het op het menu staat omdat ik het maak,” vertelt de 22-jarige Fleur.  “De rest is een verrassing. Ik vier het dit jaar met vijf huisgenoten en iedereen maakt wat. Alleen wilden zij mij niet vertellen wat ze gaan maken. Dus ik ben dubbel benieuwd want dit is ook mijn eerste kerst op Curaçao.”

Tafelen
De 30-jarige Sharita gaat vanavond met haar hele familie tafelen. “We beginnen eerst met saotosoep (surinaamse soep) als voorgerecht. Daarna hebben we polenta met kip en zalm- en kabeljauwsalade. Als toetje hebben we mini cheescakejes.”

Kampvuur
Eric (34) en zijn vriendin krijgen vrienden op bezoek en zijn van plan een kampvuur te maken. “Iedereen neemt wat lekkers mee. Ik maak vlees op zijn Chinees- Surinaams genaamd char siu en gehaktbroodjes. Wat de anderen meenemen? Geen idee. Wat wel zeker is, is dat het een gezellige avond wordt met veel muziek, gelach en wijntjes.”

Verjaardag
De 32-jarige Joanne wordt morgen op eerste kerstdag 33 jaar. “Vanavond komt er familie langs om mijn verjaardag alvast in te luiden. Om 00.00 uur gaat dan de champagne knallen.” Joanne vertelt dat ze geen kerstdiner heeft maar allerlei hapjes gaat maken. “Ik heb van alles. Denk maar aan loempia’s, gevulde eitjes, kaashapjes, en kip. Oja en ook nog ayaka’s. En ik heb fruitpunch gemaakt om alles weg te spoelen. Dus die buik komt echt wel vol”, lacht Joanne.

8 reacties op “De wijn wordt rijkelijk geschonken”

 1. @Beste Robert de Jong,
  moet het ff kwijt, wees er maar zeker van dat 90 procent van reaguurders geen Curacaoenaars zijn. Dus het geklaag, gejank en gezeik die jij elke dag hier op het forum bemerkt is 90 procent puur Nederlands gezeur. Precies zoals zij gewend zijn te doen in eigen land aan de overkant van de oceaan..

 2. een ding hebben julie op Curacao wel degelijk van de hollanders overgenomen.. Azijn zeiken.. en liefst de hele dag.. heb je met deze dagen ECHT niks beter te doen? – denk aan 20 kinderen en 7 volwassenen die GEEN kerst kunnen vieren.. Denk aan het feit dat je van Schotte verlost bent (voorlopig) Denk aan al die mooie dingen die JIJ voor Curacao zou kunnen doen om het eiland beter te maken voor ALLE bewooners…. maar nee.. azijn zeiken is veel beter je tijd besteden..Bon Pasku – Vesela Koleda!

 3. Heel belangrijk, een vreetzame kerst!

 4. Nou nou nou dat kan ook wel een beetje minder heren

 5. Klagen dat ze geen geld hebben maar wel elke dag loten kopen voor ik weet niet voor hoe veel.

 6. @uncle scrooge Shame on You Sir

 7. Kerst is verworden tot een smerige vreetfeest, smerig omdat er juist op deze dagen mooie smerige voedsel gegeten wordt. Over een paar dagen laten ze maag en darmen checken, ze snappen er dan niks van. Hoe zou dat toch komen???
  En in ergere gevallen moet er een stoma worden aangelegd.

 8. Juist en dan de 26ste de leftovers opeten, en de rest van de maand en Januari honger leiden. Voor een dag een hele supermarket leegkopen, alles naar binnen schransen de 25ste en 26ste samen met de gehele parasieten familie die hun etters van kinderen meenemen natuurlijk en jou met de vuile was en gebroken vazen ed laten zitten? Nee hoor bedankt ik pot mijn geld wel op. Wanneer houd men op Curacao eens op met die flauwekul? En maar klagen dat men geen geld heeft. Vind je het gek