CURAÇAO – Stichting Amigunan di Christo zet zich al twaalf jaar in voor kansarme kinderen in de wijk Fuik. Emma en Cesar Eman stelde twaalf jaar geleden hun woning open, dat nu het middelpunt van de wijk vormt. Elk jaar organiseren zij een kerstviering. Versgeperst.com nam een kijkje.

De wijk Fuik heeft geen wijkcentrum tot haar beschikking, wat voor Emma en Cesar Eman aanleiding was om hun huis open te stellen en de kinderen uit de wijk de kans op een beter leven te geven. Huiswerkbegeleiding, naschoolse activiteiten zoals blokfluitles, voetbal en computerles behoren tot het brede programma van de stichting.

Kans
De huiswerkbegeleiding geeft de kinderen de kans om hun schoolprestaties te verbeteren en hun algemene niveau wat op te krikken. Na school worden zij opgehaald met een busje en naar de stichting gebracht om daar vervolgens een hapje te eten en iets te drinken, voor ze hard aan de slag gaan met hun huiswerk.

Kringloopwinkel
De stichting heeft haar eigen kringloopwinkel opgezet, waar gedoneerde spullen een paar keer per jaar worden verkocht voor maximaal 50 cent. Dit biedt de buurtbewoners de mogelijkheid om voor weinig geld toch spullen te kunnen kopen, zoals stoelen, boeken, kleding en vele andere dingen. In januari is de volgende verkoop van Butik Fuik.

Kerst
Kerst is altijd een speciaal evenement voor de stichting. Gedurende de weken voor kerst maken de kinderen kerstversiering van onder andere plastic flesjes en versieren ze het hele huis. De kinderen die bij de stichting zitten mogen hun vrienden en familie uitnodigen om mee te gaan naar de kerstviering. Het is dan ook een evenement waar de hele buurt bijeenkomt om te genieten van een kerstdiner en een kerstviering, iets wat veel van de kinderen normaal nooit zouden krijgen.

2 reacties op “Kerstspecial: Stichting Amigunan di Christu”

 1. Mi ta un di e lidernan di Amigunan di Kristo, Masha danki pa binbishita nos, hopi bunita, hopi luek, kon boso a presenta nos aktividat di navidat. Ku tur nos bon deseonan pa boso,
  sigui adelante!

  Jeannette Antersyn

 2. “Masha Danki!” voor het plaatsen van onze Kerstaktiviteit in Versgeperst.
  Stellen wij op prijs!
  Met de beste wensen voor jullie allemaal.
  Cesar & Emma Eman